Egytől egyig: Real Madrid – Barcelona (2-0)

A szerdai Bajnokok Ligája-fiaskó után a Real Madridnak megint hazai pályán kellett helytállnia, ezúttal az ősi rivális Barcelona ellen. Zidane csapatának egy komoly kudarc után kellett talpra állnia, ráadásul a bajnokság végkimenetele szempontjából is kulcsfontosságú összecsapás következett. Lássuk a játékosok teljesítményének értékelését, továbbra is szubjektív szempontok alapján.

Csapatok

Real Madrid (9)
Mintha nyoma sem lett volna a mélabúnak a City elleni vereség után. Több szezon után sikerült először megverni hazai pályán a katalánokat a bajnokságban, aminek köszönhetően a királyi gárda visszavette vezető helyét a tabella élén. Az első játékrészben voltak azért meleg pillanatok, a védelem néhány rövidzárlatát Courtois javította több alkalommal, így gól nélküli döntetlennel vonultak a csapatok szünetre. A második játékrészre aztán feljavult a csapat, a védekezés is stabilabbá vált, de támadásban is gördülékenyebben tudott helyzeteket kidolgozni a Real Madrid. A meccset végül 13 kapura lövéssel zárta a csapat, miközben az ellenfelet 9-en tartották Zidane fiai, ennek a számnak nagy részét viszont az első félidőben érte el az ellenfél. 

Barcelona (7)
Alapvetően nem játszottak rosszul, de a befejezések hiányoztak, legtöbbször Courtois-nak köszönhetően. Az első játékrészben több alkalommal is betalálhattak volna, a második félidőre kifutva azonban már nem tudták azt a játékot játszani és a Realnak sikerült a katalánok fölé kerekednie. 
Játékosok

A meccs embere – Thibaut Courtois (9)
Nálam teljesen egyértelműen ő érdemli meg ezt címet, ugyanis az első félidőben ő tartotta a csapatot meccsben. Arthur és Messi helyzeténél is hatalmasat védett, nagyon magabiztosan rendezte le a Barca helyzeteit. 4 lövést fogott, ami a tizenhatoson belülről érkezett, a védelem megingásait sikerült kijavítania, aminek köszönhetően nullán tudta tartani a többek között Messivel és Griezmannal rohamozó Barcelonát.

200302_courtois

Dani Carvajal (8,5)
A szerdai pocsék játékát követően ő is talpra tudott állni és az egyik legjobb teljesítményt tette le az asztalra, legalábbis ami az idei szezont illeti. Valverdével sikerült stabilizálniuk a Madrid jobb oldali védekezését, 4 szerelést és 2 nagyon fontos közbelépést mutatott be, de támadásban is hatékony tudott maradni – a csapatban Marcelóval holtversenyben a legtöbb (3) kulcspasszt osztotta ki.

Raphaël Varane (7,5)
Kellően határozott tudott maradni a francia, sebességben ezúttal is nagy segítséget jelentett a társaknak a hátsó harmadban. Labdakihozatalok során jól játszotta meg a labdákat, valamint rendszeresen fellépett az ellenfél térfelére, amennyiben volt előtte szabad terület. 

Sergio Ramos (7)
Melós estéje volt a kapitánynak, kellően, de nem túl agresszívan játszott, ami nála azért sokszor szokott átfordulni felesleges megmozdulásokba. Ezúttal viszont nem így volt, több szép szerelést mutatott be, a levegőben az ellenfél támadói fölé tudott kerekedni, így sikerült végül lehozni a meccset kapott gól nélkül.

Marcelo (8)
Sokan felkapták a fejüket, amikor Zidane Mendy helyett neki szavazott bizalmat. Utána viszont szívét-lelkét kitette a pályára, a szezon egyik legjobb teljesítményét hozva, 3 kulcspasszt osztott ki a társaknak, valamint volt egy kulcsfontosságú szerelése is Messi ellenében. Ilyen játékkal abszolút megérdemli a bizalmat. 

Casemiro (8,5)
A brazil gép megint elővette legjobbját, taktikailag nagyon rendben volt. 4 szerelést mutatott be, nem egyszer Lionel Messivel kellett farkasszemet néznie a pályán, az argentin semlegesítését pedig szinte tökéletesen oldotta meg. 

200302_casemiro

Toni Kroos (7,5)
Az este nagy részében körbelövöldözte Ter Stegen kapuját, 3 lövéséből egy sem találta el a katalánok portáját. Ennek ellenére a karmesteri pálca ezúttal is az ő kezében volt, zsenialitását pedig tökéletesen megmutatta a Viníciusnak adott gólpassza, melyet mutogatva, a legjobb ütemben hajtott végre. Az egész találkozó során összesen 1 rontott átadása volt, ami egy El Clásicón nem rossz mutató. 

Fede Valverde (7,5)
A Madrid saját nevelése ezúttal sem hazudtolta meg önmagát és a középpálya minden szegletét bejátszotta. Nagyon szabadon mozgott, Carvajalnak a jobb oldal levédekezésében kellett segítséget nyújtania, főleg Alba megindulásainál, de a pálya középső részén De Jong felvigyázása is az ő feladata volt. Carvajallal együttműködve több veszélyes helyzetet teremtettek a jobb oldalon, végül Lucas váltotta a 86. percben.

Isco (8)
A csapat egyik legjobbja volt a kis spanyol, támadásban állandó alternatívát jelentett az ellenfél középpályás és a védelmi vonala között. Sikerült majdnem gólt szereznie egy szép lövésből, ám Ter Stegen tudott hárítani. 

Vinícius Jr. (8)
A 19 éves brazil a Real Madrid legveszélyesebb támadója volt ezúttal, valamint nem utolsó sorban ő szerezte meg a vezető találatot is Kroos parádés passza után. Sebességben nincs párja jelenleg a csapatban, kontratámadások során állandó opciót jelentett a társaknak egy-egy megindulásával. Néhol még a megfelelő döntések meghozatala során hibázik, bár ez inkább a kellő tapasztalat hiánya miatt fordul elő, mindenesetre ez a meccs az ő pillanatait is elhozta.

200302_vinicius

Karim Benzema (7)
Számomra néhol szürke volt ezúttal Karim játéka, hozta a szokásosat. Rendszeresen lépett vissza saját térfelére is, hogy segítséget nyújtson a labdakihozatalok során is, valamint a pálya két szélére is kimozogva megteremtse a létszámfölényt egy-egy támadás során. 

Cserejátékosok

Luka Modrić (6)
Zidane a középpálya stabilizálására hozta be, amit meg is oldott a horvát, majd a meccs végén majdnem egy asszisztot is sikerült kiosztania. 

Lucas Vázquez (6)
Az utolsó percekre dobta be Zidane, hogy végleg sikerüljön lezárni védekezésben is a jobb oldalt. 

Mariano (8)
Alig kapott 2 percet, majd bejött és végleg eldöntötte a meccset. Ilyen agilisan kell kihasználni az adódó lehetőségeket, reméljük nem lesz végleg jegelve. 

200302_mariano

Edzői teljesítmény

Zinédine Zidane (8)
A Manchester City elleni meccshez képest több változtatással is élt a kezdőben, ezúttal Mendy helyett Marcelo, a középpályán pedig Kroos kapott helyet Luka Modrić helyén. Az első játékrészben azért többször szívbajt hozta rám a védelem, utána viszont sikerült felráznia a srácokat a szünetben, aminek köszönhetően már dominálni tudtuk a játékot. Legelső alkalommal a 79. percben nyúlt bele a meccsbe, akkor Modrić került fel a pályára Isco helyére a középpályás védekezés stabilizálása céljából, de ezúttal Mariano bizonyult igazán nyerő cserének. Ezzel a győzelemmel sikerült visszavenni a vezető helyet a bajnokság élén és habár hosszú még a szezon, de ennek a győzelemnek erőt kell adnia a csapatnak a továbbiakban. 

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK