Beszámoló: Real Madrid – Barcelona (2-0): Győztes Clásicóval a tabella élére!

A Real Madrid egy vibráló Clásicón hódította el a három pontot, és vette át a vezetést a LaLigában. A blancók egy nagyszerű második félidőnek köszönhetően győzték le a katalánokat Vinícius Jr. és Mariano góljaival.

Az első félidőben mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek. Először a Real Madrid veszélyeztetett a hatodik percben, de Benzema kapáslövése a kapu fölött hagyta el a játékteret. Griezmann válaszolt a 21. percben, ám az ő próbálkozása sem talált kaput. A blancók magasan támadtak le, ez nem ízlett a vendégeknek, akik próbálták labdatartással, és kivárással ellensúlyozni a nyomást. Arthurnak sikerült a 34. percben üres területet találnia, de Courtois remekül jött ki a kapujából, és védeni tudott. A félidő utolsó veszélyes megmozdulása nem sokkal ezután következett. Busquets passzolt a védők mögé, labdája Messit találta meg, aki centikkel megelőzte Varane-t, de az argentin lövését Courtois bravúrral védte.

Real Madrid - Barcelona 2-0

A második félidőben a Real Madrid dominált. A mérkőzés addigi legnagyobb lehetősége az 56. percben adódott a hazaiak előtt. Isco kapta meg a labdát a tizenhatos vonalánál, majd a hosszú sarok felé csavart, ám lövését Ter Stegen csodálatos mozdulattal tolta szögletre. Ezek voltak a hazaiak legjobb percei. A vendégeket a kapujuk elé szegezték, folyamatosan veszélyeztettek. Carvajal keresztezett a 61. percben, ismét Isco előtt adódott lehetőség, a spanyol pedig kapura fejelte a labdát, meg is verte Ter Stegent, de Piqué a gólvonalról még menteni tudott. Három perccel később jobb oldalról veszélyeztettek a blancók, ám Benzema kapáslövése centikkel fölé ment.

Ahogy haladtunk előre az időben, a Real Madrid egyre közelebb került a gólhoz. Braithwaite állt be a vendégekhez, majd szinte első labdaérintésével tesztelte is Courtois-t. Néhány perc múlva azonban a madridiak megszerezték első találatukat. Kroos vette észre remekül, hogy Vinícius le tud válni az emberéről, ki is ugratta a brazilt, aki Piqué asszisztálása mellett a kapuba tekert. A helyzetek ezután is érkeztek a hazaiak részéről, egészen az utolsó pillanatig, amikor is Mariano állt be az utolsó percre. A 92. percben aztán ő állította be a végeredményt, miután első labdaérintése gólt eredményezett. Carvajal labdájára csapott le a dominikai, majd Ter Stegen mellett a kapuba helyezte a játékszert. A végeredmény 2-0, a Real Madrid pedig ismét a spanyol bajnoki tabella élére került.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…