Zidane: Elveszítettünk két mérkőzést, jól tudtam, hogy a kritikák jönni fognak

A Real Madrid francia vezetőedzője az El Clásico előtt is megtartotta szokásos meccs előtti sajtótájékoztatóját.

„Szükségünk van a szívünkre, a fejünkre, valamint a csapategységre. Ezek közül a második a legfontosabb számunkra. Nagyszerű mérkőzést fogunk játszani, hiszünk benne, hogy ez egy jó lehetőség arra, hogy jól teljesítsünk.”

„Mindannyian tisztában vagyunk azzal, hogy mennyire fontos játékosa Messi a Barcelonának. Ő a csapat sztárja. Azt is tudjuk, hogy mire képesek csapatként, illetve hogy nekünk mit kell tennünk.”

„Minden egyes mérkőzés nagy fontosságú. A három megszerezhető pont forog kockán. Különleges meccs vár ránk, mindent megteszünk azért, hogy sikerüljön győzni. A bajnokságból viszont még sok van hátra, nem ez az utolsó mérkőzés, ami ránk vár. Szerencsések vagyunk, hogy ilyen meccseken is játszhatunk, de ezen kívül még 12 mérkőzésünk lesz az idény végéig a ligában, így akkor is versenyben maradunk, ha nem sikerül győznünk.”

„Ami a City elleni vereséget illeti, ilyen a futball. Vannak helyzetek, amikor egy topcsapattal kell összemérned az erőd. Most meg kell vizsgálni a helyzetet, majd megtalálni a módot a fordításra.”

„Igaz, hogy mostanában nem voltak kiemelkedő eredményeink, de vannak ilyen időszakok. Tudjuk, hogy meg tudjuk változtatni a helyzetet. Elég jók vagyunk, és ha a szurkolók is mellettünk állnak az első pillanatoktól kezdve… Megértem, ha most mérgesek, de szükségünk van rájuk, mi mindent bele fogunk adni.”

„Ha nem jön a jó eredmény, akkor a média teszi a dolgát és elkezdi elemezni a csapatot, a helyzetet. Ugyanakkor én is teszem a dolgom. Volt néhány gyengébb eredményünk, de elég erős vagyok ahhoz, hogy folytassam, és ez igaz a csapatra is. A Manchester City ellen nem azért kaptunk ki, mert Kroos nem volt a pályán. Hoztunk egy döntést, más csapatot küldtem pályára. Nincs szükség a találgatásokra. Sok lehetőségem van a csapat összeállításakor.”

„Arról nem én döntök, hogy maradok-e a csapat élén, ha nem nyerjük meg a bajnokságot. Elveszítettünk két mérkőzést, jól tudtam, hogy a kritikák is jönni fognak, de tudom, hogy mit kell tennem… A bajnokságot azonban csak egy csapat nyerheti meg, de mi a végsőkig harcolunk majd.”

„Ami Rodrygót illeti, lesz, hogy ott lesz a keretben, de lesz olyan is, hogy nem. Sok játékos közül kell választanom.”

„Braithwaite egy kiváló játékos, de a Barcelonának sok jó labdarúgója van. Az El Clásico mindig a legjobbak csatájáról szól.”

„Azért ennyire jó a futball, mert semmi sem garantált benne. Akár fél órán át is beszélhetnék arról, hogy vajon mi fog történni a mérkőzésen, de ahogy már elmondtam, mindent bele fogunk adni a győzelem érdekében.”

„Ha egy csapat pontokat veszít, akkor az emberek elemzésekbe kezdenek. Mi viszont még mindig keményen dolgozunk, előre tekintünk, hogy javítsunk a helyzetünkön. A két csapat fej-fej mellett halad a bajnokságban, a liga két legjobb csapatáról beszélünk. A holnapi mérkőzés nagyszerű lehetőség arra, hogy megragadjuk az alkalmat és változtassunk a helyzeten. Pozitív személyiség vagyok, a játékosaim a győzelemért fognak játszani.”

Forrás: AS, realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK