Quique Setien: A Madrid számára fontosabb a mérkőzés, hiszen öt pont is lehet az előnyünk

Nemcsak Zinédine Zidane, hanem a Barcelona vezetőedzője, Quique Setien is válaszolt a média képviseletének kérdéseire a vasárnapi klasszikus előtt.

„A múlt semmit sem számít most, hiszen minden egyes mérkőzés különböző. Ez a meccs fontos számunkra, hiszen ezzel átvehetnénk a vezetést a tabellán. Ugyanez igaz a Real Madridra is, akik számára, ha nem is döntő, de kulcsfontosságú ez a mérkőzés. Talán még nagyobb jelentősége is van számukra, hiszen ha veszítenek, akkor az előnyünk 5 pontra növekszik. Egy olyan meccsre számítok, amilyen a többi El Clasico is szokott lenni.”

„Eddig mindig a fotelből vagy a lelátóról néztem ezeket a mérkőzéseket. Rendkívüli érzelmeket képes kiváltani egy ilyen találkozó az emberekből. Mindannyian meg akarjuk nyerni ezt a csatát, valamint jól akarunk játszani, hiszen minden klasszikus egy különleges mérkőzés.”

„A Real Madrid mindig veszélyes hazai pályán, de amint elkezdődik a mérkőzés, minden más részlet feledésbe merül. Egy extra adag feszültség együtt jár a jelenlegi helyzettel, de nem hiszem, hogy ennek túlságosan nagy jelentősége lesz. A győzelemnek sokkal inkább örülnék a szurkolók, mintsem saját magam miatt. Tisztában vagyok a felelősséggel. Remélem, hogy sikerül megnyerni a mérkőzést a szurkolóinkért, hiszen egy győzelem közelebb repítene minket a La Liga megnyeréséhez.”

„Nem Guardiola miatt mentem el megnézni a Real Madrid szerdai mérkőzését, hanem a Real Madrid miatt. Levontuk a következtetéseket a látottakból. Igaz, hogy volt lehetőségem néhány szót váltani Guardiolával is, de több dologról is beszélgettünk. Láthattuk, hogy milyen tervet dolgozott ki a Real Madrid legyőzésére. Ezek közt voltak olyan elemek, amiket mi is jól tudunk használni, de voltak olyanok is, amik nem passzolnak a csapatunkhoz, és ezek nem is érdekelnek minket. Jó a kapcsolatom Peppel, de ennyi az egész.”

„Jordi Alba jól érzi magát, pozitív jeleket mutat, már csak azt kell eldöntenünk, hogy kezdjen-e a mérkőzésen, vagy sem. Meglátjuk, hogy hogy érzi magát holnap, aztán meghozzuk a döntést.”

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK