Mendy: Nincs még egy olyan mérkőzés, mint az El Clásico

Mendy adott interjút a Realmadrid TV-nek. Beszélt az El Clásicoról és arról is, hogy milyen érzés a világ legnagyobb csapatában futballozni.

„A Real Madridnál a cél az, hogy mindent megnyerjetek, hogy mindenben a maximumot nyújtsátok. Hogy megnyerjetek minden trófeát és annyi mérkőzésen diadalmaskodjatok, amennyin csak tudtok. A csúcson kell maradnotok, ameddig csak lehet. Ez az elvárás, még egy edzésen elszenvedett vereséget sem veszel szívesen. Ha nyersz, minden rendben van. Bennünk van a győzelmi vágy. Még az edzéseken is. Legyen szó bármilyen megmérettetésről, ha itt vagy, ha edzel, az egyetlen, ami a fejedben jár az a győzelem.”

„Igaz, hogy az első El Clásicóm különleges volt. Már játszottam korábban is a Camp Nouban, még a Lyon játékosaként, de ha mindezt a Real Madrid szerelésében teheted meg, az semmi máshoz nem hasonlítható. Nincs még egy olyan meccs, mint az El Clásico.”

Zidane
„Amikor először találkoztam Zidane-nal, köszöntött engem, és beszélgettünk. Azt mondta, hogy számít rám és csak mutassam mindenkinek, hogy mire vagyok képes.”

Zidane és Mendy

A spanyol és francia futball közötti különbségek
„A legnagyobb különbség az, hogy itt magasabb a színvonal. Minden edzésen keményen dolgozunk, hogy csúcsformában legyünk, és ezt meg is mutassuk a meccseken. Meg akarjuk mutatni, hogy milyen szintet képviselünk. Gyorsabban járatjuk a labdát, több a mozgás, többet futunk, ez a legnagyobb különbség a két liga között. Itt bármikor kikaphatsz egy olyan csapattól, amely a tabella alsó harmadában helyezkedik el, de úgy játszik, mintha vezetné a francia bajnokságot. Egy új csapathoz kerülve eleinte mindig nehéz megtalálnod a régi formádat. Úgy érzem minden egyes nap fejlődni tudok, de sokkal többet szeretném segíteni a támadójátékunkat. Amikor még a Lyon játékosa voltam, akkor sokkal kevesebbet kellett foglalkoznom a védekezéssel, Madridban teljesen más a helyzet. Nagyon sok energiát fektetek arra, hogy megállítsam az ellenfelek támadásait, de törekszem rá, hogy megtaláljam a tökéletes egyensúlyt.”

A derbin kiosztott gólpassz
„Középre törtem, hogy teret nyithassak Vinícius számára. Ő megkapta a labdát és tökéletesen továbbította azt számomra. Láttam, hogy Benzema ellép az emberétől, így tudtam, hogy középre kell passzolnom a labdát. Mindannyian tudjuk, hogy Karim hova szeretni kapni a labdát, és tökéletesen sikerült.”

Mendy gólpassz

Benzema 
„Rengeteget beszélgetünk egymással, tanácsokat ad, és elmondja számomra, hogy mikor és hogyan keressem meg őt a labdával a mérkőzéseken. Kiválóan megértjük egymást mind a pályán és mind a pályán kívül. Nagyon sok gólt szeretnék még rúgatni vele.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK