Hogyan lehet végül bajnok a Real Madrid?

Az elmúlt két hét rossz szereplése és eredményei miatt a korábban listavezető Real Madrid immáron kétpontos hátrányba került a közvetlen rivális Barcelona együttesével szemben. Bár a bajnokságból még tizenhárom forduló hátra van, az aligha lehet kérdéses, hogy komolyabb botlás már nem fér bele, ha a habfehérek történetük során harmincnegyedik alkalommal is bajnoki címet szeretnének ünnepelni.

A legfontosabb most egyértelműen a vasárnap rendezendő El Clásico megnyerése és az azért kapott három pont bezsebelése – egy hazai győzelemmel ugyanis helyreállna a világ rendje és ismét a Real Madrid ugrana a tabella élére. Mindez koránt sem lesz egyszerű feladat, már csak azért sem, mert a két csapat legutóbbi nyolc madridi összecsapásából a blancók mindössze két alkalommal hagyhatták el győztesen a pályát – hat vereség mellett. Utóbbi, valamint a mostanában mutatott forma nem a fővárosiaknak kedvez, azonban kapaszkodni így is lehet mibe. A Barcelona helyzetét egy egyre komolyabb sérüléshullám nehezíti – Ousmane Dembélé, Luis Suárez, Jordi Alba és Sergi Roberto biztosan kihagyni kényszerülnek a találkozót, de Gerard Piqué szereplése is erősen kérdéses – mind védekezésben, mind támadásban lehetnek problémáik.

Bármennyire is a klasszikus körül forog most minden, rangadók azon kívül is várnak még mindkét csapatra. A Real Madrid márciusban odahaza a Valencia, áprilisban idegenben a Real Sociedad, míg az utolsó előtti fordulóban szintén odahaza a Villarreal ellen mérkőzik. A fentieken kívül papíron két mérkőzés okozhat még gondot – egy sevillai (Real Betis) és egy bilbaói kirándulás (Athletic Bilbao), máskülönben főleg a kiesőzónában (Mallorca, Leganés, Espanyol) vagy a kiesőzóna közelében (Deportivo Alavés, Eibar) található együttesek lesznek a királyiak ellenfelei. A Barcelona egy hét múlva a Real Sociedad csapatát vendégeli meg, míg áprilisban két komoly rangadót vív – egyet a Sevilla ellen idegenben, míg egyet az Atletico Madrid ellen odahaza. Ezen felül két tovább találkozót érdemes kiemelni, a katalánok számára ugyanis egyik sem lesz sétagalopp: Athletic Bilbao (o), Villarreal (i).

Mivel a megváltozott lebonyolítású Király-kupában már egyik nagyágyú sem érdekelt, mindketten a két legfontosabb sorozatra koncentrálhatnak. Kérdés azonban, hogy meddig. Szerdán a Real Madrid odahaza szenvedett roppant kellemetlen BL-vereséget a Manchester City együttesétől, míg egy nappal korábban az egyébként pocsék futballt bemutató Barcelona végzett döntetlenre a Napoli ellen idegenben (1-1). Nem vitás, hogy az odavágó eredménye melyik csapatnak kedvezhet inkább, ettől függetlenül mindkét gárdát a korai kiesés réme fenyegeti. Akármilyen fájó is lenne ugyanakkor egy esetleges BL-búcsú, a bajnokság megnyerésének szempontjából egyáltalán nem mindegy, hogy kell–e beszélnünk a legrangosabb európai kupasorozattal járó többletterhelésről, avagy sem.

Kulcskérdés továbbá a sérülések elkerülése is. Eden Hazard két hónapot biztosan kihagy, pesszimistább becslések szerint egyúttal az egész szezont is, míg Marco Asensio idénybeli felépülésére egyébként sem mutatkozott túl sok esély. Elsősorban talán inkább a szerencse, semmint az orvosi stáb felkészültségének kérdése, mindenesetre vitathatatlanul fontos tényező lehet, hogy a kulcsemberek épek és egészségesek maradhassanak az idény végéig. Zidane nagy feladata továbbá, hogy fiait folyamatosan tűzben és sikerre éhesen tartsa, a kezdőt és az egész keretet megfelelően forgassa – bár ha létezik Zidane-hatás, a francia szakember ennek világviszonylatban is kétségkívül az egyik legnagyobb mestere.

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Toni Rüdiger
Tovább

A Real Sociedad elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a péntek esti bajnoki mérkőzésre. A hírek szerint Bellingham és Mendy is…