Sergio Ramos: Nagyon fontos lenne, hogy megnyerjük ezt a meccset

A Real Madrid kapitánya a Barcelona elleni összecsapás előtt beszélgetett a LaLiga munkatársával. Ramos kiemelte a találkozó fontosságát, beszélt saját élményeiről, de méltatta Zidane-t is.

„Ez nem csak egy újabb meccse lesz. Annak ellenére, hogy itt is csak három pont a tét, mint bármely más mérkőzésen, az El Clásico nem hasonlítható semmi máshoz. A Barcelona legyőzése hatalmas örömöt jelentene számunkra. De ami ennél is fontosabb, a csapat moráljának hatalmas lökést adna.”

„Ezzel mindkét csapat tisztában van, és a lehető legjobban kell kezelnünk ezt a helyzetet ahhoz, hogy erőt merítve belőle megnyerjük a meccset. A meccset megelőző hét is különleges. Hatalmas a médiafigyelem, de ez is hozzájárul ahhoz, hogy ilyen nagy meccs legyen ez. Nagyon nehéz elmagyarázni az érzést, ami ilyenkor átjárja az embert.”

„Az, hogy én lehetek a legtöbb El Clásico szerepléssel rendelkező játékos, nagy öröm. Remélem, hogy még sok ilyen találkozón léphetek pályára. Ez jó lenne, mert azt jelentené, hogy még sok évig itt lehetek. És ha még meg is nyerjük ezeket a meccseket, az még jobb. De ez a hosszú évek kemény munkájának és áldozathozatalának gyümölcse is. Nem az egyéni díjak miatt futballozol, de nagyon jól esik az embernek, ha kap ilyen elismeréseket, vagy ha elérhetetlennek tűnő rekordokat dönthet. Ez nagy motiváló erő.”

„A mérkőzés nagyon kiegyenlített lesz, hiszen az idény ezen szakaszában rendkívül kicsi különbség a két csapat pontszámában. Az eredménytől függően változhat is a sorrend, de bármi is történjen, még nagyon hosszú utat kell bejárni a bajnokságban. Sok pontot lehet még begyűjteni, így bármi megtörténhet. Nagyon fontos lenne, hogy hazai pályán, saját szurkolóink előtt nyerni tudjunk, ez is plusz motivációt jelent. Ha itt nyernénk, az még nagyobb elégedettséggel töltene el minket. Erősebbek vagyunk, ha a szurkolóink mögöttünk állnak, ezt meg kell mutatnunk. Reméljük, hogy sikerül, és nyerünk.”

Sergio Ramos

„Ugyanolyan izgatott vagyok, mint az első Clásicómon. Nem úgy lépek pályára, mintha ez lenne az utolsó, hanem úgy, mintha ez lenne az első. Ugyanolyan ambíciókkal, győzelmi vággyal. A titok nyitja a kemény munka, elkötelezettség, az ambíció fenntartása. Ez nagyon fontos. Nehéz a csúcson maradni, de mindig megpróbálom elölről kezdeni a trófeákért folytatott küzdelmet, fenntartani az izgatottságot, és az újabb győzelmekre való törekvést. Ez az egyik kulcs.”

„Az, hogy ennek a csapatnak a kapitánya lehetek, hatalmas büszkeség. Ennyi év után, ennyi tapasztalattal, ennyi mérkőzéssel, idénnyel, ennyi jó és rossz tapasztalattal a hátam mögött. Kiváltság és büszkeség a Real Madrid kapitányi karszalagjának viselése. Tudni azt, hogy gyerekek ezreinek és a csapattársaidnak is példakép vagy, nagy felelősséggel jár. Megpróbálok a lehető legjobb vezér lenni, hogy mind a társaim, mind pedig azok, akik kötődnek a Real Madridhoz, büszkék legyenek a kapitányukra.”

„Igaz, hogy a LaLigában hatalmas a verseny, de küzdeni fogunk a trófea megnyeréséért. Nagyon szeretnénk elhódítani, ezért is igyekszünk a legjobbunkat nyújtani. A LaLiga évről évre nehezebbé és kiegyenlítettebbé válik. Ma nem lehet azt mondani, hogy minden pályán nyerni fogsz, mivel ez nem igaz. Bármely csapat képes gondot okozni neked. Ez is az egyik dolog, ami különlegessé és izgalmassá teszi a spanyol pontvadászatot. Ha pedig megnyerjük a bajnoki címet, az emiatt még nagyobb elégedettséggel tölt majd el minket.”

„Zidane kitűnő edző, nem csak a trófeák miatt, amiket együtt megnyertünk vele. Sok évet töltött el itt játékosként, az öltözőben pedig nagyon otthon érzi magát. Nem mindenki képes menedzselni egy öltözőt, vagy legalább is nem olyan természetes módon, ahogy ő teszi. Függetlenül attól, hogy valaki kevesebbet játszik, minden játékosa motivált, ez az egyik nagy erőssége. Pontosan tudja, hogy mit hozhat ki belőlünk, úgy gondolom, hogy ő a tökéletes edző egy olyan klub számára, mint a Real Madrid. Reméljük, hogy egy újabb sikeres időszakot élhetünk át vele.”

„Különleges gólom az El Clásicókról? 1-0-s hátrányban voltunk a Nou Campban, én pedig fejesből találtam be Modric szabadrúgása után. 1-1 lett a meccs, ez a pont pedig nagyon fontos volt a bajnokság megnyerésében. Néhány meccsel később, a Málaga ellen lettünk bajnokok. Nagyon fontos gól volt, mivel ha végül megnyersz egy trófeát, akkor mindennek különleges jelentősége lesz.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK