Az összeomlás határán

Ahogy egy évvel ezelőtt, úgy idén is a kétségek tengerén evez a madridi együttes a tavasz beköszöntével. Sikerül kilépni az árnyékból, vagy idén is trófea nélkül marad a Santiago Bernabéu?

A Manchester City elleni, hazai pályán elszenvedett vereség a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első felvonásán világossá tette, hogy a Real Madrid mély gödörbe került. A csapat elveszítette vezető helyét a bajnokságban is, miután a Bernabéuban csak egy pontot tudott szerezni a Celta Vigo ellen, majd pont nélkül távozott a Levante otthonából.

A Barcelona elleni, vasárnapi rangadó így élet-halál kérdése madridi oldalról azután, hogy az együttes szárnyalt az Atlético Madrid elleni 1-0-s sikert követően.

Az említett mérkőzés óta Zidane együttese minden olyan tulajdonságát elveszítette, amely addig félelmetessé és a bajnokság fő esélyesévé tette.

A kőkemény védelemre építve a Real 21 meccses veretlenségi sorozatot állított fel októbertől februárig, az elmúlt hónapban azonban teljesen összeomlott. Mindez a legrosszabb időben történt, hiszen a trófeák sorsa lényegében az idény ezen szakaszában dől el.

A vesszőfutás a Király-kupában kezdődött. Három nappal az Atlético elleni győzelmet követően a blancók 4-3-ra kikaptak a Real Sociedad gárdájától, így ismét búcsút inthettek a hazai kupának.

Azóta a Real egy alkalommal győzött a lehetséges ötből, az Osasuna együttesét sikerült két vállra fektetni. A Sociedad, a Levante és a City elleni fiaskók, valamint a Celta elleni döntetlen egyelőre nem kongatták meg a vészharangokat, azonban a szakadék szélére lökték a királyi gárdát.

Sergio Ramos red card

A csapatnak most mindenképp győzelmet kell aratnia, ha életben akarja tartani a bajnoki reményeket, emellett a BL-ben is nagyon komoly teljesítménnyel kell előrukkolnia Zidane gárdájának. Ha ez nem történik meg, akkor a mögöttünk hagyott idény ismétli meg önmagát.

A habfehér alakulatnak nem lesz egyszerű kihevernie a City-től kapott pofont, hiszen pár napon belül az ősi rivális Barcelona lesz az ellenfél. A katalán együttes vitathatatlanul a legkellemetlenebb ellenfél, akivel játszhatnak a fővárosiak.

A Lionel Messi vezette gránátvörös-kékek minden bizonnyal igyekeznek majd előnyt kovácsolni a Real Madrid szenvedéséből, ahogy tették azt tavaly is, amikor kiejtették őket a kupából és egy hét alatt elhappolták előlük a bajnoki címet is.

Amennyiben a blancók elveszítik a Clásicót, ötpontos hátrányba kerülnek a riválissal szemben és elveszítik a fej-fej melletti csatát is, amely nagy mértékben csökkentené az esélyeiket a szezon végén.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…