Gabriel Jesus: Nagyon tisztelem Ramost, én csak tettem a dolgom

A szerdai Real Madrid – Manchester City mérkőzés előtt úgy tűnt, hogy Gabriel Jesus csak a padon kap helyet, nem pedig kezdőként, arra pedig végképp nem számított senki sem, hogy ő lesz a show sztárja. A 22 éves brazil ennek ellenére mégis a kezdőcsapatban találta magát, és teljes őrületbe kergette a Real Madrid védelmét, ő szerezte csapata első gólját, és ő harcolta ki azt a szabadrúgást is, amely Sergio Ramos kiállításához vezetett. A Manchester City támadója az AS-nek beszélt a meccsről és az előtte, illetve a csapata előtt álló útról.

Először a Bajnokok Ligája keretein belül léptél pályára a Bernabéuban, amely versenysorozat meghatározó a Real Madrid történelmében. Hogyan írnád le ezt az élményt?
Nagyon boldog vagyok. A szerdán szerzett gólom karrierem egyik legfontosabb találata volt. Nehéz mérkőzés volt, mindannyian tudjuk, milyen nagy csapat a Real Madrid. Ezért is vagyok ilyen boldog, és egész biztos, hogy mindig emlékezni fogok erre az estére. De tudom, hogy nagyon koncentrálnunk kell a visszavágón is. Még semmi sem biztos, nem hitegetjük magunkat: ez a Real Madrid. Magas színvonalat képviselnek, nekünk pedig összpontosítanunk kell. 

A mérkőzés előtt nem sokan gondolták volna, hogy kezdő leszel. Téged meglepetésként ért ez a döntés?
Mindig is mondtuk, hogy a City-ben nem csak 11 kezdő játékos van. A keret minden tagja fel van készülve az ilyen helyzetekre. Harcolni akarnak a kezdőbe jutásért, és egy olyan keretre van szükségünk, amely mindig készen áll. Én is készen álltam, és amikor az edző közölte velem, hogy kezdeni fogok, tudtam, hogy kész vagyok mindent bele adni. 

Gabriel Jesus

A szerdán nyújtott teljesítményed lenyűgöző volt. Milyen érzés volt megszerezni a gólt, ami előnyhöz juttatta a City-t?
Nagyon boldog vagyok. Tudtuk, hogy egy nehéz mérkőzés vár ránk, de én magabiztos vagyok a futball legnagyobb szentélyeiben is. Volt előtte is pár helyzetem, és éreztem, hogy közel a gól, bíztam magamban. Örülök, hogy segíthettem a csapatom az első fordulóban. Most a Ligakupára koncentrálunk, aztán jöhet a Bajnokok Ligája.

Azt mondják, hogy szabálytalanságot követtél el Ramosszal szemben a gólt megelőzően. Te hogy látod ezt a helyzetet?
Egy rendes harc volt, teljesen normális küzdelem a jobb pozícióért. Én csakis a labdára koncentráltam, küzdöttünk a területért, és amikor hozzám került a labda, gólt szereztem, és örültem ennek a fontos találatnak. 

Szintén neked köszönhető, hogy a Real Madrid kapitánya piros lapot kapott. Nem könnyítetted meg az estéjét, az biztos. 
Ez is egy teljesen normális helyzet volt. Futottam a kapu felé és rúgást éreztem a lábamon. Ezek a dolgok megtörténnek a fociban. Sergio Ramos a történelem egyik legjobb hátvédje, nagyon tisztelem őt és mindazt, amit elért a karrierje során. Csak tettem a dolgom, most pedig örülök a győzelemnek. 

Gabriel Jesus, Sergio Ramos

Volt olyan Real Madrid játékos, aki gratulált a lefújás után?
Olyan volt, mint máskor, beszéltünk a meccs után. Vannak barátaim Madridban, akiket Brazíliából ismerek, mint Casemiro és Marcelo, akik ott voltak a világbajnokságon. 

És a csapattársaidnak, Guardiolának?
Minden olyan volt, mint máskor. Gratuláltak nekünk a jó teljesítményért, amit nyújtottunk. Nagyon éretten játszottunk, hiszen az első gól után újra össze tudtunk szedni magunkat. Mindenki remekül teljesített. 

Mit mondanál, hány százalék esélye van a City-nek a továbbjutásra?
Nem tudok százalékokról beszélni egy olyan gazdag történelmű és minőségi csapat esetében, mint a Real Madrid. Jó eredményt értünk el az első fordulóban, de továbbra is fókuszáltnak kell maradnunk, hogy a lehető legjobb teljesítményt nyújtsuk a második fordulóban, és továbbjussunk. 

Ebben az idényben 36 mérkőzésen 27 gólból vállaltál aktív szerepet, emellett minden 78.77 percben gólt szerzel, vagy gólpasszt adsz. Ez a karriered eddigi legjobb időszaka? A legjobbak szintjén érzed magad?
Nagyon jól érzem magam, tele vagyok önbizalommal. Jó sorozatom van, mindig a lehető legjobb teljesítményt nyújtom, és a dolgok összejönnek mostanában. Gólokat lövök, gólpasszokat adok, segítem a csapatom. Jól érzem magam, és szeretnék még tovább fejlődni, hogy a lehető legjobb játékos legyek. 

Gabriel Jesus

2023-ig szól a szerződésed, de még mindig nagyon fiatal vagy. Szeretnél egy nap egy olyan csapatban játszani, mint a Real Madrid?
Jelenleg érvényes szerződésem van a City-vel, nagyon elégedett vagyok az eddigi idényemmel, sokat játszom, gólokat szerzek és gólpasszokat adok, segítem a csapatot. Boldog vagyok a jelenlegi helyzetemmel, nem gondolok az ilyen dolgokra. 

Nagyon sok brazil játékos van a Madrid keretében. Mi lehet ennek az oka?
Szerintem az eddig a Madridban játszó brazil játékosok történelme miatt van ez. Nagyon sok brazil megfordult náluk, akik beírták magukat a klub történetébe: Ronaldo, Roberto Carlos, Sávio… Úgy gondolom, hogy ők mindenképp hozzájárultak ehhez. 

Kérdezted tőlük, hogy milyen a klub és a város?
Nem, nem, nem. Nem beszélünk erről. Beszélünk a csapatainkról, az életünkről és az országokról, ahol játszunk, de ezek normális beszélgetések barátokkal. 

Nem sokat tudunk rólad, mint emberről. Hogyan jellemeznéd magad?
Nagyon nyugodt srác vagyok. Szeretek a családommal és a barátaimmal időt tölteni, amikor Manchesterben vagyok. Mindenki tudja, hogy nagyon szoros kapcsolatom van a párommal és a testvéreimmel. 

Mi maradt meg abból a gyerekből, aki otthagyta Palmeirast, és Európába költözött?
Most is ugyanaz az álmodozó vagyok, mint amikor a Palmeiras mezét viseltem. Nagy dolgokat szeretnék elérni, és leküzdeni az előttem álló akadályokat. Még mindig fiatal vagyok, annak ellenére, hogy fontos dolgokat sikerült megnyernem karrierem során. Mindig többet akarok, mindig felfelé törekszem. 

A brazil válogatott tagjaként is sok mindent megnyertél. Ezen a nyáron mit szeretnél jobban, az olimpiai aranyérmet, vagy a Copa América-győzelmet?
Ez két fontos trófea a válogatott karrierem szempontjából, mindkettő különböző okokból lényeges. Az olimpiai győzelem azért fontos, mert azelőtt ez soha nem sikerült Brazíliának. Ez olyasvalami, amit minden brazil vágya volt. A tavalyi Copa América is nagyon különleges volt, főleg azért, mert a saját szurkolóink előtt játszhattunk. Mindkét torna különleges. Jó lenne mindkettőt megnyerni ezen a nyáron. 

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK