Beszámoló: Real Madrid – Manchester City (1-2): Pofon a Clásico előtt

A Real Madrid vereséget szenvedett a Manchester City-től a BL nyolcaddöntőjének első mérkőzésén. A visszavágón az 1-2-es állást kell megfordítaniuk Zidane-éknak a továbbjutáshoz.

A Santiago Bernabéu tegnap este egy fordulatos BL-meccset láthatott a Real Madrid és a Manchester City főszereplésével. Bernardo Silva jóvoltából jól kezdtek az angolok, hiszen a portugál már az első percben veszélyeztetett. A City rákényszerítette a Madridot, hogy a legjobbat hozza ki magából. A blancók Vinícius Jr. elfutásainak köszönhetően tudtak reagálni, aki a 15. percben Varane-nak készített elő egy helyzetet, a francia lövése azonban a kapu felett hagyta el a játékteret.

A vendégek részéről aztán Gabriel Jesús előtt adódott hatalmas lehetőség. A brazilt De Bruyne ugratta ki mesteri passzal, ám Courtois bravúrral védeni tudott. Fél óra elteltével érkezett az első nagyobb madridi helyzet. Mendy keresztezett, Benzema kapura fejelt, Ederson védett, a kipattanó Vinícius elé került, a brazil azonban hatalmasat hibázott, és egy nagyon furcsa mozdulattal próbálta a labdát az üres kapuba juttatni, de nem sikerült neki. A City is mutatta jelét, hogy szeretne gólt szerezni még a szünet előtt, de Ramos, Casemiro és Valverde közös erőfeszítésének köszönhetően végül 0-0-val vonultak az öltözőbe a csapatok. Ismét Jesús próbálkozott lövéssel egy Courtois-védés után, Sergio Ramos menteni próbált a kapu előtt, de a mentése nem sikerült, így a kapu felé pattant róla a labda, aminek a gólvonalon tartózkodók közül végül Casemiro állta útját.

Isco

Az angol csapat erősen kezdte a második játékrészt, Courtois-nak kellett védenie Mahrez próbálkozása után. A Madrid azonban egy óra játék után áttörést ért el. Luka Modric szerzett labdát a pálya közepén, majd megjátszotta Vinícius-t, aki ellépett a védők gyűrűjében, majd beadásával megtalálta Iscót, aki nem hibázott, és megszerezte a vezetést a hazaiaknak.

A vezető találat felpörgette Zidane fiait, míg Guardiola csapata láthatóan megingott. Megnyíltak a területek, Ramos pedig majdnem megduplázta a hazai előnyt a 70. percben. A futball mindenesetre kiszámíthatatlan sport, és a City öt perc leforgása alatt megfordította az állást. A vendégek vitatható körülmények között egyenlítettek ki a 78. percben, amikor Gabriel Jesús bólintott a kapuba, miután szabálytalankodott Ramosszal szemben. A 83. percben aztán Kevin De Bruyne értékesített egy büntetőt, amivel be is állította az 1-2-es végeredményt. A Real Madrid végül 10 emberrel fejezte be a mérkőzést, miután Ramos-t a 86. percben kiállították. A visszavágón hatalmas erőfeszítésekre lesz szüksége a Madridnak ahhoz, hogy meglegyen a továbbjutás.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK