Déjá vu: Mennyország vagy pokol? Néhány nap és kiderül.

A Real Madrid egy olyan hét előtt áll, ami meghatározó lehet az egész idényre nézve.

A Levante elleni vereséget követően a blancóknak kétszer is lenyűgöző teljesítményt kell nyújtaniuk a Santiago Bernabéu Stadion reflektorainak fényében, először a Manchester City, azután pedig a Barcelona ellen. 

Ez a helyzet kísértetiesen hasonlít arra az esetre az előző idényből, amikor Santiago Solari fiai három sorozatban is játszottak egyetlen hét leforgása alatt.

Először kiestek a kupából a Barcelonának köszönhetően, majd szintén a katalánok jóvoltából búcsút inthettek a bajnoki reményeknek is, végül pedig az Ajax ellen szenvedtek csúfos vereséget a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének a második fordulójában, így búcsúzhattak az európai kupaporondtól is – mindhárom mérkőzést hazai pályán vesztették el.

Real Madrid

Nem sokkal azután, hogy mindössze egyetlen hét alatt minden remény elveszett a Real Madrid számára, Santiago Solari távozott a csapat kispadjáról, helyet hagyva Zinédine Zidane visszatérésének.

Most, hogy a Real Madrid már kiesett a Király-kupából, lehetséges, hogy Zidane csapata öt nap alatt alatt búcsút inthet a győzelmi reményeinek a spanyol bajnokságban és a Bajnokok Ligájában is. 

A habfehér gárda helyzete nagyon bizonytalanná vált azután, hogy az elmúlt két bajnoki mérkőzésük alkalmával öt pontot hullajtottak el a Celta Vigo és a Levante csapatai ellen, így jelenleg a tabella második pozícióját foglalják el, a Barcelonától két ponttal lemaradva. 

Amennyiben Quique Setién csapata bizonyul jobbnak vasárnap a Bernabéuban, úgy a két csapat közötti távolság öt pontra nőne, úgy, hogy mindössze 12 mérkőzés van hátra a bajnokságból. A Real Madridnál jól tudják, hogy a Pep Guardiola Manchester City-je elleni győzelem a Bajnokok Ligájában meg tudná adni a csapatnak a nagyon is szükséges löketet. 

Az elkövetkező néhány nap lehet pokol vagy mennyország – ez a Real Madrid. 
 

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK