Zidane opciói Hazard nélkül

Hazard kiesésével ismét limitáltak a lehetőségei Zinédine Zidane-nak, aki kénytelen kidolgozni egy hosszútávú tervet, valamint egy szisztémát, ami stabilan működhet a belga nélkül is. Vajon milyen lehetőségekhez nyúl majd?

A Real Madrid Eden Hazard nélkül kénytelen nekivágni a Manchester City, valamint a Barcelona elleni mérkőzéseknek. A belga meglehetősen hosszú felépülési időre számíthat, ami azt jelenti, hogy az idény hátralévő részének meglehetősen nagy hányadát kihagyni kényszerül majd. Hiányzása azért nem valóságos sokk a Real Madridnak, mert az idény eddigi részében is meglehetősen sokszor kellett nélküle pályára küldeni a csapatot. Ezen mérkőzésekből kiindulva próbálta megtalálni a MARCA azt a szisztémát, ami jól működhet a belga nélkül is.

Öt középpályás

Ha a csapat célja a labdabirtoklás, akkor ez a formáció lenne a megfelelő választás. Zinédine Zidane előszeretettel használta ezt a szisztémát a spanyol szuperkupa mérkőzésein. Nem feltétlen ideális az egy szem csatár szempontjából, de tény, hogy ilyen felállásban meg lehet szállni a pálya középső területeit. Az egyébként is döcögő góllövés szempontjából viszont meglehetősen érdekes lehet…

4-3-3-as felállás, szélsőkkel

Ez a rendszer több variációs lehetőséget kínálna a francia tréner számára, hiszen több szélső is bevethető a csapatban. Míg az előző szisztémában eléggé kötött a szerepeltethető játékosok listája, itt többen is sorakoznak a helyekért. A jobb oldalon Gareth Bale, Lucas és Rodrygo is játékra kész (utóbbi a Clásicón nem bevethető), míg a bal szélen ott van Vinícius, ráadásul Bale játéka ezen az oldalon is megoldási lehetőség lehet.

Gyémánt alakzat a középpályán, két csatárral

Ezt már jól ismerjük, hiszen Zidane a korábbi irányítása alatt is előszeretettel nyúlt ehhez a rendszerhez a kritikus helyzetekben. Annyi különbséggel, hogy most széles variációs lehetősége van a támadók posztján: Benzema társaként Bale, Jović, Rodrygo és akár Vinícius is bevethető. Az is igaz erre a rendszerre, hogy Isco például ebben érvényesülhet a legjobban, ami szintén nem elhanyagolható tény a középpályás jelenlegi formáját figyelembe véve.

Egy biztos: a Manchester City elleni mérkőzésig már csak egyetlen nap van hátra, így Zidane-nak hamarosan döntenie kell.

Szerintetek melyik formáció lesz a befutó?

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK