Ramos: Szeretjük a kiélezett találkozókat

A szerdai BL-meccs előtt a csapat kapitánya is az újságírók rendelkezésére állt.

Visszatér a Bajnokok Ligája
"Megtisztelő számomra, hogy a Bajnokok Ligájában játszhatok. Rendkívül kiélezett és izgalmas versenysorozat. A felcsendülő himnusz extra motivációt ad a játékosoknak és a szurkolóknak is, pedig a labda még útjára sem indult. Nem véletlenül tartjuk a rekordot a Bajnokok Ligájában, ezért is van valamiféle különleges, varázslatos kapocs a játékosok és a szurkolók között."

A csapat formája
"Tetszik vagy sem, nap végén a futballt az eredmények határozzák meg. Pedig a csapat nem változott, jól játszottunk a Levante ellen is, de képtelenek voltunk betalálni. Ez eléggé elkeserítő tud lenni."

Nem pótolja senki Cristiano Ronaldót
"Egy kicsit övön alulinak érzem a gólínségről beszélni azután, hogy hétvégén nem találtunk be."

Ramos

Szerződéshosszabbítás
"Mostanában sokat cikkeztetek erről. A klub és én nagyszerű időszakát éljük a kapcsolatunknak, biztos vagyok benne, hogy hamarosan a hosszabbításról is beszélhetünk. Most azonban a legfontosabb a bajnokság és a Bajnokok Ligája."

A mérkőzésről
"A csapat jó passzban vannak annak ellenére, hogy mostanában nem jöttek a jó eredmények. Nagyon nehéz meccs lesz, de mindannyian szeretjük az ilyen típusú találkozókat. Különleges este lesz a holnapi. A pályán akarunk válaszolni. Nem hibázhatunk. Kemény hét következik, most eldől, hogy fiúk vagy férfiak vagyunk."

Kemény bánásmód a játékvezetők részéről
"Nem tudok semmiféle kemény bánásmódról. A bírók felfogása a nemzetközi meccseken eltér a Spanyolorszában tapasztaltaktól. Nem arról van szó, hogy egyik jobb vagy rosszabb lenne, mint a másik, de néha kicsit megengedőbbek. Úgy gondolom, sokat dolgoztam a bírókkal való pacsolatomon az elmúlt években. A hétvégi találkozó kivétel volt, ez valami személyes dolog. Szerintem a többi játékvezetővel jó a kapcsolatom."

Lehetség büntetés
"Ettől nem tartok. Nem hiszem, hogy bármilyen rosszat mondtam, vagy tiszteletlen lettem volna a játékvezetővel. Demokráciában élünk, ahol mindenki szabadon kifejezheti a véleményét. Nem gondolom, hogy túl messzire mentem volna."

Bale előnyére válhat Hazard sérülése?
"Nem az én dolgom, ez az edző döntése, mindannyian készen állunk. Egészséges verseny zajlik minden posztért, ami egy kellemes probléma a mester számára. Elég idősek és felnőtt emberek vagyunk, hogy tudjuk, mit kell tennünk a csapatért. Hazard sajnos ismét kidőlt, reméljük, minél hamarabb visszatér közénk, mert meghatározó játékos lehet a következő években."

Javulás a védelemben
"Igyekszünk visszatérni arra az útra, ahol néhány hete voltunk. De ez nem kizárolag a védelemről szól. Csapatként győzünk, csapatként veszítünk."

Idegesség a kapu előtt
"Azokon a mérkőzéseken is jól játszottunk, amikor nem rúgtunk gólt. Meg kell vizsgálnunk a rossz dolgokat, és folyamatosan ki kell javítani a hibákat. A kulcs a fejlődés. Nem idegeskedhetünk, ha nem jönnek a gólok a City ellen."

A nyomás
"Nos, ezzel a címerrel a nyomás is együtt jár. Ezt jelenti Real Madrid játékosnak lenni, és pontosan emiatt ilyen nagyszerű ez a klub."

Zidane személye a nagy meccsek előtt
"Mindenkinél jobban tudja, hogyan nyugtassa meg a csapatot a nagy összecsapások előtt. Mindent meg fogunk tenni, hogy ne essünk ki ebben a körben. A korábbi eredmények mellettünk állnak, de nagyon júl tudjuk, hogy mennyire erős ellenféllel nézünk szembe. Csak magunkra szabad koncentrálni, és félelem nélkül kell pályára lépni holnap."

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK