Negredo: Az én csapatomban Ramos mindig benne lenne

A Real Madrid és a City korábbi csatára nyilatkozott a két csapat BL-párharca előtt. Álvaro Negredo jelenleg az Al Nasr játékosa, de korábban megfordult többek között az Almeríában, a Valenciában és a Sevillában is. A spanyol támadó a MARCA újságírójával beszélgetett.

Először beszéljünk a helyről, ahol felnőttél. A Real Madridról. Meglepett a legutóbbi néhány botlásuk?
Néztem a szombati meccset. A Madrid jól játszott, de elbuktak a Király-kupában, döntetlent játszottak a Celtával, és kikaptak a Levantétól. Az, hogy most kell játszaniuk a BL-ben, nem jött jól nekik, de igazából jól játszanak, és nem dobhatnak el mindent két meccs miatt. Biztos vagyok benne, hogy a végsőkig harcolni fognak.

Milyen problémákkal kell megküzdenie Zidane-nak?
Remek védelme van, és a világ egyik legjobb középpályája, de úgy gondolom, hogy a támadójátékukért fizetnek meg leginkább. Nem Karim Benzema, hanem Eden Hazard az, aki nem teljesít az elvárt szinten a sérülései miatt, és Gareth Bale. Nincs túl sok góljuk.

Negredo

Benzema visszavett.
Nagyon kedvelem őt, akkor is, amikor épp nem lő gólt. Én valakit közelebb tennék hozzá, hogy ezt ki tudja használni. Sokszor fut ki a szélre, és kell neki valaki, aki érkezik. Sokkal többet várnék Iscótól, Modrićtól, Kroos-tól, Valverdétől… Aztán ott van Bale és Hazard is. Remélem, hogy hamarosan visszatér a legjobbjához, mivel nagyon szeretem, a Madridnak pedig szüksége van rá.

Mi a helyzet Luka Joviccsal?
Ez nehéz, hiszen nem kapja meg azokat a perceket, amiket Németországban megkapott. Az állandó játéklehetőségből belecsöppent abba a helyzetbe, hogy csak néhány percet játszik. Egy csatár számára a játékpercek és a bizalom a legfontosabb, és öt vagy tíz perc semmire sem elég.

A Madridnak újabb faltörő kosra van szüksége?
Benzema játéka miatt valaki másra van szükségük. Neki egy csatár kell az oldalára.

A Clásico is érkezik a héten. Szerinted ki az esélyes?
Nem tudom, mivel ha megnézed a Barcelonát, nemrég még rosszak voltak, az Eibar ellen azonban ötöt lőttek, és most már minden másképp hat. Mindkét csapat ugyanazt akarja, de egy Clásicón bármi megtörténhet. Mindkét csapat kiváló.

Az utánpótlásbázis játékosai közül mit gondolsz Sergio Reguilónról? Vissza kellene térnie nyáron?
Ő egy fantasztikus játékos, aki nagy jövő előtt áll. Olyan lehet, mint Carvajal, el kellett mennie Madridból, hogy a visszatérése előtt fontos játékossá váljon.

Negredo

Kik a kedvenceid a Madrid játékosai közül?
Sergio Ramos kivételes. Ő a Madrid és a nemzeti csapat vezére, a világ egyik legjobb védője. Ő mindig benne lenne a csapatomban. Modrić és Isco is kiemelkedő kvalitású játékos, és Benzemát is imádom.

Két excsapatod találkozik a BL-ben. Mit súg a szíved?
Ez egy hatalmas meccs lesz, mindkét csapat nagyszerű, kiváló edzőkkel, szóval meglátjuk, hogy mi lesz. Győzzön a jobb. Nem tudnék választani közülük.

Melyik csapat van jobb formában?
Az első meccs nagyon fontos, a legtöbb párharc eldől az első meccsen. A Madridnak van egy különleges adottsága a BL-ben, szóval egy kicsit több van bennük.

Az angol bajnokságban és egy olyan csapatban játszani, mint a City, bármely játékos számára egy álom.
Igen, megnyertük a PL-t és az FA-kupát. A fellegekben jártam, nagyon boldog voltam, és sokat javultam játékosként. Nem igazán veszítettünk meccseket, nagyszerű időszak volt.

Negredo

Amikor együtt játszottál David Silvával, sosem mondta, hogy megbánta, hogy nem csatlakozott a Real Madridhoz?
Sosem beszéltünk erről. Boldog volt a City-nél, egy igazi legenda ott.

Az angol vagy a spanyol bajnokság erősebb?
Különbözőek. Számomra a legjobb játékosok Spanyolországban játszottak, de az angliai szervezettséghez nem hasonlítható semmi, mivel minden sokkal jobban előkészített, különösen a szurkolók számára.

Nem hívott téged a Barcelona a télen?
Nem. Nem gondolom, hogy valaha is hívnának.

De az Almeríával volt kapcsolatfelvétel a részedről.
Igazából semmi nem volt, csak találgatás. Remek emlékeim vannak arról a klubról, sosem mondanám azt, hogy sosem fogok visszatérni, de nem volt ajánlat, úgyhogy nem tudok mit mondani.

Ha már az exek, mi történt a Mestallában, ami miatt folyamatosak a problémák a Valenciánál?
Nem egyszerű hely. Olyan emberek irányítják a klubot, akikről őszintén hiszem, hogy fogalmuk sincs arról, mit is jelent egy futballklub, vagy hogy miként is működik.

Mit gondolsz a Sevilláról? Lopetegui nem sziporkázik.
Nem a legjobb időket éli át. Egy olyan klubról van szó, amely mindig a szívemben lesz, hiszen a legjobb éveimet ott töltöttem el.

Közeleg az Eb, a spanyoloknál pedig nyitott a 9-es posztért folyó küzdelem.
Ez nehéz. Ott van Morata, Diego Costa, Aspas, Rodrigo Moreno, Paco Alcacer, akik mind-mind mást adnak a csapatnak. Paco egy igazi 9-es, remek gólszerzési képességgel, szerintem jól teljesíthet.

Negredo

Mit gondolsz az Eb-ről?
A spanyolok, a németek és a franciák az esélyesek. Ez a három legerősebb csapat, de mindig lehetnek meglepetések.

Nem mehetünk el szó nélkül Erling Håland mellett.
Meglepett. Ő egy olyan játékos, akit sokszor láttam játszani, és zseniális. Mindkét lábával jól lő, minden helyzetet kihasznál. Egyre jobb lesz.

Ő az, aki hiányzik a Madridból?
Lehet. Tökéletesen beleillene a csapatba, jól együtt tudna működni Benzemával.

Végül arra válaszolj, hogy visszatérsz-e Spanyolországba a nyáron?
Nem tudom. Júniusig szerződésem van. Beszélgetünk a hosszabbításról, de még semmi nem dőlt el. Még élvezem a futballt, szóval két-három évig még tudok játszani. Jelenleg boldog vagyok.
 

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK