Mbappé? Vagy inkább Håland?

A szombati, Levante elleni 1-0 arányú vereség egy újabb fájdalmas bizonyíték arra, hogy a Real Madrid hatalmas problémákkal küszködik a támadóharmadban. Hogyha Karim Benzema épp nincs jó formában és nem képes gólt szerezni, akkor a blancók aligha jelentenek veszélyt az ellenfél kapujára.

Ez a probléma Cristiano Ronaldo távozásával ütötte fel a fejét 2018 nyarán, Florentino Pérez pedig azóta is próbálja orvosolni a helyzetet. A Real Madrid elnöke mindenképp próbál egy újabb szupersztárt a Bernabéuba csábítani, és eddig minden jel arra mutatott, hogy Kylian Mbappé lesz a kiválasztott. 

Ezt a transzfert nem lesz könnyű összehozni, hiszen Mbappénak 2022-ig szóló szerződése van a Paris Saint-Germain csapatával, a franciák pedig nem fognak egyhamar megválni tőle. A 21 éves támadó ára is egy nagy akadály, hiszen aki le szeretné igazolni, annak mélyen a zsebébe kellene nyúlnia, és az ajánlatával túl kellene szárnyalnia, vagy legalábbis nagyon meg kellene közelítenie azt az összeget, amit a PSG fizetett Neymarért.

A német-francia határ túloldalán viszont egy újabb opció tűnt fel. Erling Håland valósággal berobbant az európai foci világába, 40 gólt szerezve a Borussia Dortmund és az RB Salzburg színeiben az aktuális idényben. A 19 éves tehetség volt a transzferpiac figyelmének középpontjában januárban, végül pedig a Borussia Dortmund győzte meg őt arról, hogy náluk folytassa a karrierjét. 

Haaland és Mbappé

Håland nagy mértékben befolyásolta mindkét csapata teljesítményét a Bajnokok Ligájában, legutóbb pont az Mbappét szerepeltető PSG ellen, a nyolcaddöntő első fordulójában. 

A tizenéves támadó tökéletesen beleillik a Real Madrid átigazolási irányelveibe, ami az olyan fiatal játékosokat célozza meg, mint Vinícius Junior, Rodrygo Goes és Luka Jović. Emellett Håland norvég nemzetiségű, így nem is érezné megát egyedül a Madrid öltözőjében honfitársa, Martin Ødegaard társaságában. 

Håland leigazolása emellett egy jóval olcsóbb opció lenne Mbappéval szemben. A szerződésébe foglalt 75 millió eurós kivásárlási ár 2021-ben lép érvénybe, de a Dortmund dönthet úgy, hogy eladja őt ezen a nyáron, ha érkezik ennél magasabb ajánlat. 

Most már teljes mértékben a Real Madridtól és Florentino Péreztől függ, hogy megszerzik-e Hålandot, vagy pedig várnak 2022-ig Mbappéra.
 

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK