Hernández Hernándeznek kérnie kellene, hogy ne osszák be a Real Madrid meccseire

A MARCA újságírójának véleménye a sokszor kritizált bíró kapcsán.

Valamit biztosan rosszul csinálunk, ha két olyan név, mint Sergio Ramos és Sergio Busquets, a Real Madrid, a Barcelona, továbbá a nemzeti csapat alappillérei megállapítják, hogy úgy érzik, a bírók előre megfontolt szándékkal cselekednek.

Anélkül, hogy mélyen belemennénk a pártatlanság sérülésével kapcsolatos kérdésekbe, néha nem is kell mondanunk semmit, hiszen pont a futball ezen főszereplői azok, akik megélik ezeket a helyzeteket.

Nem kérdeztem meg más csapatkapitányokat a bajnokságból, de el tudom képzelni a válaszukat: „Ha ők panaszkodnak, akkor képzeld csak el, hogy mi mit élünk át…”

A bizonyos bírókkal kapcsolatban felreppenő különböző történetek játékosoktól, kluboktól meglehetősen veszélyes mértéket kezdenek ölteni. Nincs megfelelő bizonyítékunk, hogy megkérdőjelezzük a bírók becsületességét, de ilyen szándékunk sincsen. A megítélésük mindenesetre kétségkívül a legrosszabb, annak ellenére, hogy a történelem legjobb felkészítésében részesülhetnek.

Hernandez Hernandez, Sergio Ramos, Kroos

Alejandro Hernández Hernández csak egy bíró. Nem tudom, hogy nagyobb meccseket kap-e, mint amire hivatott. Nem tudom, hogy a Kanári-szigeteki származása ugródeszkaként szolgált-e ahhoz, hogy nemzetközi szintű játékvezető legyen, de amikor a Real Madridnak vezet, nem igazolja az érdemeit.

Amikor ihletett arccal mondja azt Sergio Ramosnak, hogy „egyáltalán semmi, egyáltalán semmi”, miután a védő megkérdezi tőle, hogy van-e vele személyes problémája vele, az mindent elmond.

Nem könnyű helyzet. A tiltakozás lehetőségének ideje a futballban már lejárt, pedig más sportokban, mint a tenisz, ahol kevesebb a vitás helyzet, és nagyobb tisztelet övezi a játékvezetőket, még létezik a vétó. Hernández Hernándeznek saját megítélésének, hitelének, becsületének érdekében kérnie kellene, hogy a jövőben ne bízzanak rá Real Madrid-mérkőzéseket.

Ez két dolgot eredményezne. Az első és legfontosabb az, hogy nem járul hozzá azoknak a statisztikáknak a létrejöttéhez, amelyek alapján ki lehet kiáltani főgonosznak, ami ellen nehéz védekezni. A második az, hogy így nem állna fenn a lehetősége annak, hogy egy egyébként a játék képe alapján magyarázható vereséget elmaradt vagy megítélt büntetőkkel próbáljanak megvédeni.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK