Benzema: A City egy nagyszerű csapat, kiváló edzővel

A Real Madrid francia támadója a Manchester City elleni BL-párharc előtt beszélgetett az UEFA újságírójával.

11 évvel ezelőtt csatlakoztál a Real Madridhoz. Milyen érzés, hogy egy ilyen nagyszerű klubnál ilyen sok időt töltöttél el?
Boldog és büszke vagyok. Vannak nehezebb időszakok, de ez is a futballista karrier velejárója. Visszagondolok 2009-re, amikor ide jöttem, és az azóta megtett útra, a rengeteg mérkőzésre, amelyeken lehetőségem volt pályára lépni ezzel a klubbal, amely a világ legjobbja, ebben a csodálatos stadionban. Nagyon büszke vagyok, remélem, hogy sokáig tart még ez az út.

Mit jelent neked a Bajnokok Ligája?
Rengeteget jelent. Van benne valami különleges. Teljesen más érzés járja át, és nem tudom, de normális dolog, hogy az ember ott még többet akar adni. Persze nem arról van szó, hogy máshol kevesebbet adsz bele, de a BL-ben van valami különleges. Nem tudom, hogy mi ez. A Bajnokok Ligájával kapcsolatban minden csodálatos, sokkal nagyobb a nyomás is.

A Manchester City-vel találkoztok a legjobb 16 között. Mit gondolsz róluk?
A City egy nagyszerű csapat, kiváló edzővel. Igazán tehetséges együttes, amely nem fél a labdajáratástól. Kiegyenlített párharc lesz. Mi mindig nyerni akarunk. Nyilvánvalóan ki fogjuk elemezni az ellenfelet, de leginkább magunkra koncentrálunk.

Benzema

Az embernek az az érzése, hogy Benzema, mint a jó bor, a korral egyre jobbá válik.
Mindig keményen dolgozom. Testileg remekül érzem magam, úgy gondolom, jó formában vagyok. Rendszeresen járok a konditerembe, nagyon jól érzem magam a pályán. Az elmúlt idényekben szereztem néhány gólt, de gólpasszokat is kisztok, ami nagyon pozitív. Szeretem a csapatomat, a futballban pedig azt szeretem a legjobban, hogy a legjobbamat nyújtom a pályán a csapat győzelemhez segítése érdekében.

Gondolod, hogy ez az idény karriered legjobbja?
Sosem tudhatod, hogy épp a karriered csúcsán vagy-e, hiszen mindig a tökéletességre törekszel. Meglehetősen magas szinten tudok teljesíteni, azonban ennek ellenére keresem a lehetőségét, hogy még jobb legyek, mivel tudom, hogy ennél is feljebb juthatok.

Mi a titka annak, hogy folyamatosan egyre többet tudj kihozni magadból,
Ez olyan munka, amit senki nem lát. Minden, ami a pályán kívül történik, a pihenés, a munka, a megfelelő étkezés… A pályán mindenkinek megvannak a maga erősségei, kivételes tehetsége. Mindannyian másként dolgozunk, a pályán kívül pedig dolgozhatsz a saját játékodon.

Mik a céljaid erre az idényre vonatkozóan?
A Real Madridnál mindig a győzelem a cél. Nem is csak egyszerűen meg kell próbálni nyerni, hanem nyerni kell. Ehhez persze szerencsére is szükség van, és a megfelelő időben csúcsformában kell lenned. Nem mondhatom, hogy szeretek veszíteni, de ha ez történik, akkor mindig lehetőség van feltenni a kérdéseket, és motivációként felhasználni a történteket, hogy még magasabbra juss. Idén valami nagy dolgot akarunk elérni, mind a bajnokságban, mind a BL-ben.

11 Real Madridban töltött év után számolsz azzal, hogy mostanra vezér lettél, és példakép vagy a fiatalok számára?
A vezérré válás egy természetes folyamat, hiszen most épp a Real Madrid harmadik számú kapitánya vagyok. Rengeteg dolgot megtapasztaltam, amióra itt vagyok. Harcolok a helyemért, hogy bekerüljek a kezdőbe és segíthessem a csapatot. Ahogy mindig mondtam, az én szerepem az, hogy segítsek a társaimnak, amikor együtt harcolunk a pályán. Ez az, amit teszek, és nagyon boldog vagyok emiatt.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK