Beszámoló: Levante – Real Madrid (1-0): Viszlát, vezető hely!

A Real Madrid vereséget szenvedett Levantétól a Ciudad de Valenciában. A blancók dolgozták ki a mérkőzés legnagyobb helyzeteit, de mégis a hazai csapat szerezte meg a győzelmet egy 79. percben szerzett gólnak köszönhetően.

A mérkőzés első akciója a vendégek nevéhez fűződik. Benzema lőtt kapura a 7. percben a tizenhatoson belülről, de Aitor Fernández résen volt, és védeni tudott. Néhány perccel később a francia előtt újabb lehetőség adódott, miután Isco készítette le neki a labdát, de a kapus ismét remek teljesítménnyel rukkolt elő.

A blancók folyamatosan a hazai kaput támadták, a 16. percben újabb nagy lehetőséget dolgoztak ki. Kroos végezhetett el szögletet, amely után a Levante kapusa próbálta kiöklözni a labdát, de elvétette a mozdulatot, így Casemiro fejelhetett, ám a brazil bólintása centiméterekkel kerülte el az üres kaput. A Real Madrid megérdemelte volna a vezetést, azonban a Levante elkezdett magasabban védekezni. A vendég helyzetek továbbra is egymást követték, leginkább Luka Modrićnak köszönhetően. A horvát a kapufát találta el a 32. percben, nyolc perccel később pedig Aitor Fernándeznek kellett nyújtóznia, hogy Lukita életerős bombáját védeni tudja.

Modrić

A második játékrész elején a Real Madrid tizenegyest szeretett volna kapni, amikor úgy tűnt, hogy Campaña kézzel ért a labdába a büntetőterületen belül. A mérkőzés aztán kezdett átalakulni, a csapatok felváltva támadtak, de mégis a Real Madrid előtt adódott gólszerzési lehetőség. Marcelo remek külsős passza ért el Hazard-hoz az 52. percben, a belga aztán szembetalálta magát Aitor Fernándezzel, aki útját állta a lövésének. Néhány perccel később Hazard sérülés miatt hagyta el a pályát, Vinícius váltotta őt.

A 79. percben aztán jött a pofon. Morales 1-0-s előnyhöz juttatta csapatát egy csodálatos ballábas lövéssel. Még mindig volt idő arra, hogy a Real Madrid megfordítsa a meccset, a játékosok pedig az utolsó pillanatig keresték ennek lehetőségét. Vinícius hozott egy kis plusz sebességet a pályára, de Benzema nem tudta gólra váltani a visszagurítását. Ramosnak is megvolt az esélye az egyenlítésre, de erőtlen fejesét a hazai kapus gond nélkül védte. A blancók tehát 0 ponttal távoztak Valenciából, átadva a tabella vezető helyét a Barcelonának.
 

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Tovább

A Barcelona elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a soron következő, Barcelona elleni bajnoki mérkőzésre. A keret Kapusok: Lunin, Kepa, Mario…