Zidane: Nem aggódom a védelem miatt

Zinédine Zidane megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját a soron következő mérkőzést megelőző utolsó edzés után. A Real Madrid csapata szombaton 21:00-kor lép pályára a Levante otthonában.

Az ellenfélről: „A megszerezhető 29 pontból 20-at meg tudott szerezni a Levante hazai pályán. Ez a statisztika jól mutatja azt, hogy milyen nehéz mérkőzésre kell számítanunk. Egyértelmű, hogy a legjobbunkat kell produkálnunk szombat este.”

„Folyamatosan koncentrálnunk kell és napról-napra 100%-os teljesítményt kell nyújtanunk. Mindent tudunk arról, hogy mit kell tennünk a pályán, de ettől még nem látjuk előre azt, hogy mi fog történni holnap. Ezt senki sem tudhatja. Szokás szerint csak márciusban és áprilisban fogunk szembesülni mindazzal, amiért az egész idényben küzdöttünk, de jelenleg egy percig sem gondolok másra, mint a holnapi mérkőzésre.”

A szezon meghatározó időszaka következik: „Minden egyes nap hatalmas jelentőséggel bír. Így állunk neki minden soron következő mérkőzés előtti utolsó edzésnek is, csak a legközelebbi kihívás jár a fejünkben. Tudatában vagyunk annak, hogy mostantól minden összecsapás egyre nagyobb jelentőséggel bír és egyre nehezebb lesz bezsebelni a három pontokat. Magabiztosak vagyunk, hiszen folyamatos fejlődésre vagyunk képesek.”

Zidane

Ramos az olimpiai játékokon: „Ha tényleg ezt szeretné, akkor maximálisan támogatni fogom őt. Csodálatos érzés a hazádért futballozni és figyelembe véve azt, hogy milyen játékos ő és miket ért már el, fantasztikus, hogy még mindig motivált menni akar erre a tornára, hogy a hazááért küzdjön. Sokat beszélünk az Európa-bajnoksgról és a világbajnokságról, pedig az olimpia rengeteg sportágat hoz össze, és hatalmas élmény. Beszéltem számos játékossal, akiknek már megadatott ez a lehetőség, és mind pozitívan nyilatkoztak róla. Teljesen megértem, hogy egy 34 éves játékos sem szeretne kimaradni ebből. Még én is szívesen részt vennék az olimpiai játékokon, de sajnos ezt már nem tehetem meg.”

Elképzelhetetlen a királyi gárda Ramos nélkül: „Sergio a kapitányunk, a vezetőnk és a stabilitás megtestesítője. Akár pályára tud lépni, akár nem, nem lehet kérdés, hogy ott a helye mellettünk. Mindig szeretném őt az oldalamon tudni. Boldog vagyok, hogy nagyszerű formában futballozik. Én is voltam a pályafutásom során csere, igaz csak három-négy alkalommal. Minden játékosom fontos. A saját elképzeléseim szerint dolgozom és meg is halunk ezért, még akkor is, ha a dolgok rosszul alakulnak. A magam ura vagyok, és ez így is fog maradni. Amit teszek, őszinte szenvedéllyel teszem, és ezt nem mindenki mondhatja el magáról. Nagyon sok ember dolgozik azért, hogy egyáltalán éljen, de nagyon sokan nem is szeretik a munkájukat. A labdarúgás a szenvedélyem és minden nap 100%-ot adok bele, habár én is követhetek el hibákat. Mindenemet beleadom, hiszen akár holnap is vége lehet ennek, különösen itt.”

Hazard: "Két vagy három hétig intenzíven edzett minden területen: fitnesz, technikai felkészülés… Készen áll, a szezon záró szakaszában pedig itt akar lenni és játszani akar. Jól felkészült.”

Mindent bele kell adni: „Edzőként szeretnék minden nap 100%-ot nyújtani, ez minden. Csak ez érdekel. Minden játékos tisztában van ezzel már azelőtt, hogy pályára lép, de nem szabad arra gondolniuk játék közben, hogy mi történhet. A kulcs abban rejlik, hogy csak játszani kell. a játékosoknak megfelelően fel kell készülniük és mindent beleadni, ahogy mindig is teszik.”

Zidane

Védelem: „Nem aggódom. A bekapott gólok azt jelentik, hogy az elmúlt három meccsünkön nem voltunk olyan jók. Nem szabad kockázatot vállalnunk hátul, mert amikor nálunk van a labda, számtalan lehetőségünk nyílik arra, hogy borsot törjünk az ellenfelek orra alá. Ebben a tekintetben fejlődnünk kell. Amikor nincs nálad a labda, minden játékosnak védekeznie kell. Bárki beszélhet a védelemről, de számomra kulcsfontosságú, hogy amikor nincs nálunk a labda, mindenki azon legyen, hogy a lehető leghamarabb visszaszerezzük azt. Úgy vélem, minden játékosnak ki kell vennie a részét ebből a munkából is, és ha sikerül visszaszerezni a játékszert, onnantól már könnyű dolgunk van.”

Rodrygo: „Az elmúlt három alkalommal nem került be a keretbe. Tisztában vagyunk azzal, hogy mennyire fontos játékos számunkra, de még ha mindenki egészséges is, akkor is válogatnom kell a játékosok közül. Nem szeretnék erről beszélni, hiszen még csak 18 esztendős és már bebizonyította, hogy milyen jó játékos, és hogy helye van a csapatban. Ez egy nehéz szituáció.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK