Se veled, se nélküled – Ramos és Pérez módra

A Real Madrid csapatkapitányának és elnökének viszonya kicsit sem mondható viszályoktól mentesnek, ám a játékos hamarosan lejáró szerződésének meghosszabbítása kapcsán most muszáj lesz közös nevezőre jutniuk.

A jelenből visszatekintve Florentino Pérez 17 éves elnöki regnálására a Real Madrid élén, valószínűleg kevesen kérdőjelezik csak meg azt az állítást, mely szerint Sergio Ramos szerződtetése volt a legokosabb és legkörültekintőbb igazolása a spanyol klubvezetőnek. Az azóta klub- és válogatott legendává avanzsált spanyol védő 27 millió euróért cserébe tette át a székhelyét Sevillából Madridba még 2005-ben. Olyan galaktikusok leigazolása után, mint Figo, Zidane, Ronaldo, Beckham és Owen, Pérez úgy döntött, hogy egy helyi spanyol ígéret mellett teszi le a voksát. Azóta kiderült, hogy nem tévedett, hiszen ez a spanyol tehetség már 170-szer mondhatta magát spanyol válogatottnak, és 636-szor ölthette magára a habfehér mezt.

2005 óta Ramos és Pérez számos diadalt és kudarcot élt már meg együtt a királyi gárda kötelékében. A címben is említett se veled, se nélküled kapcsolat eddig három alkalommal lángolt fel igazán, a következőkben ezek a fejezetek kerülnek bemutatásra.

A Manchester United érdeklődése a spanyol csapakapitány iránt
2015-ben René Ramos, Sergio Ramos testvére és ügynöke komoly ajánlatot hozott a Manchester Unitedtől annak érdekében, hogy megpróbáljon jobb szerződést kiharcolni ügyfelének. A vörös ördögök 5 évre nettó 55 millió eurós fizetést ajánlottak a spanyol védőnek, a hírek pedig bejárták a világsajtót. Kritikus időszakban érkezett az ajánlat, a blancók ekkor egyeztek meg Iker Casillasszal arról, hogy a kapuslegenda és a klub útjai elválnak. Pérez így hatalmas nyomás alá került, hiszen nem akarta, hogy mindkét kapitánya egyszerre távozzon. A Real Madrid elnöke végül engedni kényszerült, és egy évi 14 millió eurós fizetést biztosító szerződést ajánlott fel Ramosnak.

Az Ajax elleni Bajnokok Ligája kiesés
A második felvonásra az előző szezonban került sor, amikor is a két érintett fél az Ajax elleni Bajnokok Ligája-kiesés után szólalkozott össze az öltözőben. Ramos először azzal vádolta az elnököt, hogy a klub mindenféle megtervezettség nélkül vágott neki az idénynek és erről egyértelműen a vezetőség tehet. Pérez erre kirúgással fenyegette meg a játékost, mire a csapatkapitány a következő szavakat vágta rá vissza: „Semmi akadálya, akkor már kezdhetsz is kifizetni.”

Kína színre lépése
A legutóbbi összetűzés 2019 nyarán történt meg, ekkor René Ramos szellőztette meg azt a médiában, hogy testvére nem zárkózik el attól, hogy ingyen Kínába igazoljon. A család azon kapta fel a vizet, hogy az elnök az El Transistor névre hallgató rádiós műsorban elmondta, hogy a spanyol hátvéd teszi zsebre a legtöbb fizetést a blancóknál. A feszültség rövidesen újra köddé vált, most pedig a kapitány 2021-ben lejáró szerződésének megújítása van porondon.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK