Roger Martí: Könnyebb egy csatár dolga a Real Madridban, mint a Levantéban

A Levante támadója a Real Madrid elleni összecsapás előtt beszélgetett a MARCA újságírójával.

Gondolod, hogy a csatárokat a góljaik alapján kell megítélnünk?
Igen. Közhelynek tűnik, de ez a nyomás rajtunk van, gólokat kell lőnünk. Igaz, hogy manapság más dolgok is meghatározzák egy csatár megítélését, és minél komplettebb játékos valaki, annál jobb. De a gólok nagyon fontosak.

Milyen jelentőséget tulajdonítasz a statisztikáidnak?
Mindig szerettem gólokat lőni. Komoly elvárásokat szoktam támasztani magammal szemben, és minél több gólt lövök egy idényben, annál jobb. Tíz gól számomra nagyon szép szám.

Roger Martí

Gondolod, hogy leggólerősebb spanyolként van esélyed, hogy behívnak a válogatottba?
Szerintem ez nagyon messze van. Remélem, hogy tudok még gólokat lőni, amivel segíthetem a csapatot, hogy elérje a célját, és ha ez még máshoz is hozzásegít, akkor annál jobb.

Gondolod, hogy Luis Enrique jobban számításba veszi a kisebb csapatok játékosait?
Igen, mivel manapság nagyon mély merítési lehetősége van a LaLigában. Bárki kaphat behívót, de én a magam részéről a klubomra koncentrálok.

Hogy készül a Levante a Real Madrid elleni meccsre? Korábban már többször is megnehezítette a Madrid életét…
Ez egy csodás meccs lesz, olyan, amilyet minden játékos meg akar tapasztalni. Mi egyértelműen a három pontért fogunk küzdeni.

Vártad, hogy ilyen idényed lesz, miután kétszer is megsérült a térded?
Igen. Mindig nagyon igényes voltam magammal szemben. Tudom, hogy milyen messzire juthatok, és még nagyon sokat tudok adni. Egy remekül sikerült, 13 gólos idény után érkeztem el ehhez az idényhez. Most 10-nél járok, és jól megy a játék. Az edzőm is bízik bennem. Az ilyen térdsérüléseken nehéz túllendülni, de teljesen felépültem.

Mit gondoltál, amikor szóba hoztak a Barcelonával?
Ez igazából csodás dolog. Az, hogy felvették a kapcsolatot az ügynökömmel, nagyszerű, és szerintem növelte is az önbizalmamat. Igaz, hogy voltak egyeztetések, de én mindig a Levante együttesére koncentráltam.

Mit jelent számodra, ha a Real Madrid ellen játszol?
Talán ez az a mérkőzés, amelyen ha jól teljesítesz, annak nagyobb a visszhangja. De ez is csak három pont, ami viszont nagyon fontos számunkra. Keményen dolgozunk érte. A Real Madrid legyőzése csodás lenne, de az ezért kapott három pont is csak három pont.

Roger Martí

Mit gondolsz a Real Madridról?
Remekül teljesítenek ebben az idényben. A minap a Celta ellen kicsúszott a kezükből a három pont, én pedig biztos vagyok benne, hogy most megsebzett vadként fognak menni előre, de itthon játszunk, és már az első pillanattól kezdve támadnunk kell őket.

Néhányan azt mondják, hogy a Real Madrid már a BL-re gondol. Megengedhetik maguknak ezt a luxust?
Bár megtennék. Ez a Real Madrid. Nem fognak eldobni egyetlen meccset sem, még úgy sem, hogy jön a BL-meccsük a héten.

Könnyebb egy csatár dolga a Real Madridban, mint a Levantéban?
Úgy gondolom, hogy igen. Miért hazudnék? De ahhoz, hogy eljuss a Real Madridba, először rengeteg dolgot kell jól csinálnod. Ha egy ilyen csapatban vagy, több lehetőséged adódik meccsenként, és több gólt szerezhetsz, de eljutni odáig nem könnyű.

Van esetleg valamilyen fogadalmad arra az esetre, ha eléred a 15 gólt?
Lehet, hogy csináltatok egy tetoválást a végleges számról.
 

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…