Az Hazard-haditerv

Eden Hazard újra pályára léphetett a hétvégén, de Zidane továbbra sem szeretne elsietni semmit. A belga világklasszis kulcsszerepet tölthet be a szezon hátralévő részében, így egy elkapkodott döntés hatalmas károkat okozhatna.

Olyan sok időt töltött ebben a szezonban a pályán kívül, hogy hatalmas örömöt jelentett a Santiago Bernabéu közönségének újra a pályán látni a belga világklasszist, Eden Hazard-t. A futballista kezdőként lépett pályára a Celta Vigo ellen, amiből világosan kirajzolódott Zidane haditerve is a játékossal kapcsolatban: türelmes várakozás mindaddig, amíg már nem csak a kispadra tud leülni, hanem rögtön a pályán csillogtathatja meg tudását.

Zinédine Zidane már a sajtótájékoztatókon is kijelentette, hogy nem a lehető leggyorsabb visszatérésben gondolkoznak a belgával. Hazard így kénytelen volt kihagyni a Sevilla elleni összecsapást, a madridi derbit, a Real Sociedad elleni találkozót, valamint az Osasuna elleni diadalt is.

A haditerv azonban működni látszódik, hiszen a belga klasszis 74 percet töltött a pályán a hétvégén, ez idő alatt pedig csapata egyik legjobbja volt, sőt még egy tizenegyest is kiharcolt.

Eden Hazard

Zidane célja egyértelmű: bombaformában szeretné látni játékosát a Manchester City elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen, valamint a négy nappal később megrendezésre kerülő El Clásicón is.

A két létfontosságú összecsapás előtt a blancók a Levante egyesületével találkoznak. Itt nagy eséllyel Hazard nem kap majd lehetőséget, hogy teljesen kipihenten és egészségesen léphessen majd pályára a februári hónap két legfontosabb mérkőzésén. Ennek ellenére a királyi gárdának így sem kell aggódnia, hiszen a szezon nagy részében kiemelkedő teljesítményre voltak képesek a belga támadó nélkül is. Vezetik hazájuk bajnokságát és nem mellesleg januárban megnyerték a Spanyol Szuperkupát is.

Az edzői stáb feladata tehát nem kisebb, mint elérni, hogy a már 16 mérkőzést is kihagyó Eden Hazard újra megtalálja góllövő cipőjét és azt a formáját, amit a Chelsea gárdájánál megszokhattunk tőle.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK