Hazard 3 tizenegyest harcolt ki 680 perc játékkal

A belga a védők és a kapusok számára is komoly kihívást jelent.

Eden Hazard a Real Madrid Celta Vigo elleni mérkőzésén harmadik alkalommal harcolt ki tizenegyest ebben az idényben. A belga remek formában tért vissza sérüléséből, amely több mint 80 napra kényszerítette partvonalon kívülre. 1-1-es állásnál harcolta ki a büntetőt Ruben Blancóval szemben úgy, hogy megtolta a labdát, mielőtt a hálóőr letarolta őt.

Hazard korábbi két kiharcolt tizenegyese a Leganés és az Eibar elleni meccseken született. Az előbbi mérkőzésen Juan Soriano, utóbbin Pablo de Blasis szabálytalankodott vele szemben.

Ebben az idényben a LaLigában csak Nabil Fekir ellen követtek el annyi büntetőt érő szabálytalanságot, mint a belga ellen, de amíg Hazard 680 percet töltött a pályán, ő 1551-et. 

Hazard

A belgánál több büntetőt az aktuális idényben valójában Marcus Rashford, Fabio Quagliarella és Riyad Mahrez harcolt ki az öt európai topligában.

Hazard cselezési képessége mind a védők, mint a kapusok számára komoly veszélyforrásként jelentkezik a büntetőterületen belül. Az elmúlt évtizedben összesen 20 tizenegyest harcolt ki a klubjaiban, aminél többre csak Edinson Cavani (25) és Luis Suárez (23) volt képes Európában. Nemzetközi porondon már más a helyzet, Hazard javára itt mindössze egyszer ítéltek büntetőt az elmúlt tíz évben, még 2014-ben, egy Maribor elleni meccsen.

Zinédine Zidane reméli, hogy a belga továbbra is mérkőzéseket eldöntő pillanatokkal ajándékozza meg a Real Madrid szurkolóit, már a közelgő, Manchester City és Barcelona elleni meccseken is.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK