Zidane, a megfejthetetlen

A MARCA újságírójának is szemet szúrt az, ami olvasóink közül is sokaknak: szinte megjósolhatatlan, hogy egy adott mérkőzésen milyen kezdővel áll fel Zidane, vagy milyen cserékhez folyamodik. A teljesítmény, a forma mintha nem számítana, de a miérteket sokszor még utólag is nehéz értelmezni.

Sokszor nagyon nehéz kitalálni, mire gondol épp Zinédine Zidane. Néha úgy tűnik, mintha pontosan tudná, hogy mihez is akar kezdeni a csapattal, de aztán hat nappal később rá teljesen felforgat mindent.

Amikor beválik egy új rendszer, akkor hirtelen visszaáll egy régebbi, kevésbé jól funkcionáló felálláshoz. Amikor egy játékosa meccsről meccsre jól teljesít, megérdemelve a játéklehetőségeket, akkor a következő mérkőzésen hirtelen a padon találja magát. 

Ez a zavarodottság főleg a kezdőcsapat összeállításában látszik meg, de a cseréiben is jelen van. A Celta Vigo elleni mérkőzésen például behozta Luka Modricsot Toni Kroos helyére, teljesen védtelenül hagyva a Real Madrid középpályáját, aztán pedig Viníciusnak adott egy új pozíciót a jobbszélen, annak ellenére, hogy a másik oldalon nagyon jól megy a brazilnak. 

Zidane

A Real Madrid egy nehéz mérkőzésen győzte le az Osasuna együttesét azt követően, hogy kiesett a Király-kupából a Real Socied elleni hazai vereségnek köszönhetően, Isco pedig ismételten megmutatta, milyen fontos szerepe van a csapatban. Ennek ellenére nem jutott neki játékidő a Celta Vigo ellen a következő fordulóban.  

Ugyanígy járt Lucas Vázquez is, aki szintén lenyűgöző teljesítményt nyújtott Pamplonában, de még a keretbe sem nevezték a Bernabéuban rendezett összecsapás alkalmával. Helyette Zidane inkább visszatért Gareth Bale játszatásához, így pedig a walesi szélső értékes perceket vett el olyan játékosoktól, akik nála érdemesebbek lettek volna azokra. A Manchester City és a Barcelona elleni mérkőzések vészesen közelednek, Zidane-nak pedig el kell fogadnia, hogy csapata veszít, ha Bale is a pályán van. 

Kulcsfontosságú mérkőzések várnak a blancókra az elkövetkező hetekben, de kitalálni azt, hogy Zidane mit tervez ezekre, teljességgel lehetetlen. 

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK