Jardine: Reinier könnyedén korszakos játékossá válhat

A brazil olimpiai válogatott vezetőedzője, André Jardine a 18 éves Reiniert is behívta az olimpiai selejtezőtornára utazó keretbe, ahol a válogatottnak végül sikerült kiharcolnia a kijutást a tokiói olimpiára. A szakember mondta el véleményét az AS-nak a Real Madrid legújabb igazolásáról, Reinierről.

Gondolta volna, hogy Reinier ilyen könnyedén beilleszkedik majd?
Már az edzések első hetében teljesen lenyűgözött az edzésmunkája, a tehetsége és az, ahogyan kezelni tudja a rá nehezedő nyomást. Ő volt a legfiatalabb a tréningen, de ez egyáltalán nem volt észrevehető.

Hogyan viselkedett, miután biztossá vált, hogy a Real Madrid leigazolja őt?
Nagyon boldog és nyugodt volt, hiszen egyidőben válhatott a válogatott és a Real Madrid keretének tagjává is. Valóra váltak az álmai, és reménykedem benne, hogy mindkét helyen megtalálja majd a számításait.

Reinier Madridban

Hogyan jellemezné őt pár szóban?
Nem rég kezdtem el megismerni őt, de már most nyilvánvalóvá vált számomra, hogy remek csapatjátékos és kivételes tehetséggel van megáldva.

Hogyan tudnak együtt dolgozni?
Könnyedén megtaláljuk a közös hangot, azon dolgozunk, hogy egyre szabadabban és hasznosabban tudjon futballozni. Azt mondta, hogy szeret a középpálya bal oldalán játszani, így segítve a támadások építését. Emellett még ott van az a lehetőség is, hogy második csatárként játsszon, ahogyan tette ezt a Flamengóban is.

Reinier gólöröm

A pálya melyik részén tudja őt leginkább elképzelni?
Számomra ő egy klasszikus 10-es. Megvan benne a potenciál, hogy gólokat szerezzen és az is, hogy kulcspasszokkal szolgálja ki a csapattársait.

Hogyan viselkedik Reinier ebben az új közegben?
Ő egy szerény fiú, aki könnyedén kijön a többiekkel. Nagyon gyorsan felvette az itteni tempót és mindenféle gond nélkül sikerült alkalmazkodnia ehhez a közeghez.

Hogyan értékelné a teljesítményét az olimpiai selejtezőtornán?
Nagyon jól kezelte a szituációt és türelmesen várt arra, hogy megkapja a lehetőséget a bizonyításra. Amikor pályára lépett, akkor nagyon fontos szerepet töltött be. Teljesítette az elvárt védekező munkát, valamint kreativitást is csempészett a játékunkba.

Reinier a válogatottban

Melyik játékoshoz tudná őt hasonlítani?
Nehéz bárkihez is hasonlítani őt, hiszen különleges személyiségjegyekkel van megáldva. Minden meg van benne ahhoz, hogy korszakos futballistává válhasson.

Mikor látta őt először játszani?
Az U17-es Brazil Kupa elődöntőjében, amikor még a São Paulónál dolgoztam. A fiataljaink akkor a Flamengo ellen játszottak és sajnos elvesztették a mérkőzést. Reinier gólt szerzett és egy gólpasszt is sikerült kiosztania, a teljesítményével pedig már akkor is magasan kiemelkedett a mezőnyből. Tisztán emlékszem minden mozdulatára, nagy hatást gyakorolt rám.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK