Courtois: Összességében jól védekeztünk

A Celta Vigo elleni hazai döntetlent követően a csapat két belga játékosa, Thibaut Courtois és Eden Hazard állt a média képviseletének rendelkezésére a keret játékosai közül.

Eden Hazard

„2-1-es állásnál le kellett volna zárnunk a mérkőzést, de nem ez volt a szezon utolsó meccse és még mindig a tabella élén állunk. Voltak kihagyott helyzeteink, be kellett volna fejeznünk a mérkőzést, de nem szenvedünk gólínségben.”

„Elégedett vagyok a teljesítményemmel, de az eredménnyel nem. Reméljük, hogy a következő néhány mérkőzésen jobban teljesítünk majd. Örülök, hogy 70 percet is játszhattam, de a végére nagyon elfáradtam.”

Thibaut Courtois

„A Celta egy veszélyes csapat, minőségi támadókkal, és szeretnek is játszani. Komplikált meccs volt, hiszen korán betaláltak. Azt követően jól védekeztek, keresték a kontratámadások lehetőségét. A második félidőt aztán nagyobb intenzitással, több helyzettel és gólokkal kezdtük, de minőségi játékosaik vannak a támadóharmadban, és ezt bizonyították is. Két pontot veszítettünk, amik nagyon sokat értek volna, főleg hazai pályán.”

„Örültek a döntetlennek. Meg kell vizsgálnunk, hogy mi nem működött jól, és ki kell javítanunk jövő hét szombatig. Az ellenfelek többet és mélyebben védekeznek, amikor a Bernabéuba érkeznek. Nem sokszor tolják fel a védelmüket. Összességében mi is jól védekeztünk, szervezettek voltunk, de Denis nagyszerű passzt adott, Mina pedig be is talált. Ilyen a futball. Keményen kell dolgoznunk, hogy felkészüljünk a Levante elleni mérkőzésünkre, hiszen győzni megyünk oda.”

„Jól érzem magam, próbálok segíteni a csapatnak. Nem vagyok boldog, hiszen elhullajtottunk két pontot, de folytatnunk kell a megkezdett munkát, hiszen jó úton járunk. A Levante ellen meg kell szereznünk a három pontot, hogy a tabella élén várhassuk az El Clásicót.”

„A La Liga csapatai minőségi csapatok, képesek gólokat szerezni. Nem lehet minden héten kapott gól nélküli meccset játszani. A Király-kupában egy mérkőzésen bármi megtörténhet, de a La Liga más. Nem gondolom, hogy rosszul teljesítünk.”

„Hazard lépésről lépésre visszanyeri a formáját és felveszi a mérkőzések ritmusát. Úgy tűnt, jól érzi magát, nagy sebességgel játszott. Szükségünk van rá a három hónapos kihagyása után. Nagyon értékes játékos számunkra, remélem, hogy a jövő hét végén is így teljesít majd.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Toni Rüdiger
Tovább

A Real Sociedad elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a péntek esti bajnoki mérkőzésre. A hírek szerint Bellingham és Mendy is…