Beszámoló: Real Madrid – Celta Vigo (2-2): Döntetlennel is a tabella élén

A Real Madrid mindössze egy pontot szerzett a Celta Vigo elleni mérkőzésen, de így is vezeti a bajnokságot. A blancók Kroos és Ramos góljával fordították meg a meccs állását, miután Smolov megszerezte a vezetést a vendégeknek, de Santi Mina a 86. percben ki tudott egyenlíteni, így beállt a 2-2-es végeredmény.

Nagyon rosszul kezdődött a meccs a Real Madrid számára. Iago Aspas ugratta ki a 7. percben Smolovot, aki aztán nem hibázott a kapussal szemben állva. Innentől kezdve egészen a félidő végéig minden a Real Madridról szólt, a csapat nem érdemelte meg, hogy hátrányban vonuljon az öltözőbe.

Három perccel a bekapott gól után Hazard beadását éppen csak kapu mellé fejelte Casemiro. A brazil a 17. percben is megvillant, ekkor távoli bombája a kapufát találta el. Haladtunk előre az időben, de a Real Madrid nem volt képes betalálni. A 40. percben Benzema hagyta a labdát Hazard-nak, a belga keresztezett ballal, Bale pedig a közelről próbálkozott, de lövése nem talált kaput. A félidő végén Courtois-nak kellett védenie. Olaza szöglete után Aidoo Jr. fejelt kapura, a belga pedig hatalmas bravúrral, nagyot nyújtózva tolta ki a labdát.

Ramos és Kroos

A Real Madrid a szünet után is nyomást gyakorolt az ellenfelére. A 49. percben Ramos szerzett gólt, azonban találatát les miatt érvénytelenítették. Három perccel később aztán jött az egyenlítés. Marcelo ment el a szélen, majd tökéletesen gurított vissza Kroos elé, a német pedig a tőle megszokott tökéletes lövéssel mattolta Rubén Blancót. Több mint fél óra volt még hátra a meccsből, a Real Madrid pedig folyamatosan kereste a gólszerzési lehetőséget. Valverde próbálkozott a 61. percben, de ballábas lövése a kapusnál kötött ki.

Újabb három perc telt el, mielőtt a hazaiak megszerezték a vezetést. Eden Hazard próbált megszerezni egy már elveszettnek tűnt labdát, miközben a vendégek kapusa letarolta őt. A bíró a tizenegyespontra mutatott, Sergio Ramos pedig tökéletesen kivitelezett büntetővel juttatta előnyhöz a Real Madridot. A blancók a nehezén túl voltak, de Santi Mina a 86. percben tett róla, hogy ne örülhessenek túlságosan, hiszen megszerezte az egyenlítő találatot. A hosszabbítás perceiben Benzema óriási lövésénél volt még lehetőség arra, hogy a blancók megnyerjék a meccset, de a vendég kapus bravúrral mentett, ezzel pedig bebiztosította csapata számára az egy pontot. A döntetlen ellenére a Real Madrid a tabella élén maradt.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Toni Rüdiger
Tovább

A Real Sociedad elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a péntek esti bajnoki mérkőzésre. A hírek szerint Bellingham és Mendy is…