Az augusztusi Celta – Real Madrid összecsapás margójára

A Real Madrid és a Celta Vigo együttese vasárnap este újra találkozik. A MARCA újságírója idézte fel a két csapat augusztusi összecsapásának legemlékezetesebb pillanatait.

A Real Madrid a Celta Vigo személyében azt a csapatot látja vendégül, amely ellen az első mérkőzését játszotta a spanyol bajnokság idei kiírásában. A Balaídosban megrendezett augusztusi találkozón 3-1-re győzedelmeskedni tudtak a blancók, így bizakodva várhatják a vasárnap esti mérkőzést is. 

A következőkben visszatekinthetünk a nyári összecsapás legfontosabb momentumaira. 

Dani Carvajal „tartozott az ördögnek egy úttal”
Mivel Dani Carvajal az ötödik sárgalapját is begyűjtötte a bajnokság előző kiírásában, ezért úgy nézett ki, hogy nem léphet majd pályára a Celta Vigo ellen. Igen ám, de a Spanyol Labdarúgó-szövetség legfrissebb, módosított szabályai szerint a spanyol védő eltiltása addigra már érvényét vesztette.

Zidane végül úgy döntött, hogy Carvajal elutazik a csapattal, ám a helyzet végül újra megváltozott, végül pedig a védő csak a lelátóról szurkolhatott egyesülete sikeréért.

Luka Modric piros lapja
Javier Estrada Fernández vasszigorral tartotta be a legfrissebb szabálymódosításokat, aminek a horvát aranylabdás itta meg a levét elsőként. A találkozó 56. percében mindenféle szándékosság nélkül rátaposott Denis Suárez sarkára, amiért a játékvezető azonnal kiállította a királyi gárda játékmesterét. (Érdekesség, hogy az idény során azóta láttunk több hasonló esetet is, ahol azonban elmaradt a szigorú büntetés – a szerk. kieg.)

Modric piros lap

A félidőben a VAR volt a madridiak megmentője
Karim Benzema góljának köszönhetően úgy tűnt, hogy 1-0-s vendég vezetéssel vonulhatnak az öltözőbe a csapatok, ám Brais Mendez találatával újra nyeregben érezhette magát a hazai gárda. Kis idő elteltével a VAR lest állapított meg, így visszavonták a gólt és maradt az egygólos Real Madrid-vezetés.

Lucas Vázquez „magánakciója”
A spanyol támadót rengeteg kritikával illették a nyár folyamán, így nem meglepő módon erős érzelmek törtek fel belőle, miután megszerezte csapata harmadik gólját a találkozón. Ujjait a füleihez tartotta, majd gólörömét a közösségi médiában is megosztotta egy sokatmondó szöveggel: „Figyelj, hallgass és dolgozz.”

Toni Kroos csodagólja
A német imád gólt szerezni a Celta Vigo ellen, és ezt a nyári találkozó is bizonyította. Megszerezte a labdát ás hatalmas gólt ragasztott az ellenfél kapujának felső sarkába. Ez már az ötödik találata volt a Celta ellen, amióta Spanyolországban futballozik.

Kroos és Casemiro

Iker Losada nagy pillanata
A hazai csapat késői szépítő találatát az a 18 éves Losada szerezte, aki azon a mérkőzésen debütált a spanyol élvonalban. Azórta e bravúr ellenére is csak nagyon ritkán jutott szerephez a Celta Vigoban.

Fran Escribá üzenete a vezetőségnek
„A klub akadémiájának előtérbe helyezése fantasztikus, de ez néha korlátoz is minket. Elég csak megnézni, hogy kik ültek az ő kispadjukon és kik a miénken.”

A sportigazgató az alábbi módon értékelte a csalódott vezetőedző értékelését: „Nem ez volt a legszerencsésebb sajtótájékoztatója. Mindig azt mondja, hogy elégedett a fiúkkal és tudja, hogy a legjobbjukat szeretnék nyújtani minden találkozón.”

Gareth Bale a kezdőcsapatban találta magát 
Számos konfliktus és szerencsétlen cselekedet után a walesi szélső nem kis meglepetésre kezdőként lépett pályára a Balaídosban.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK