Isco újjászületése

Kezdőként lépett pályára a Mestallában és a Camp Nou-ban, a madridi derbin és mindkét szuperkupa-mérkőzésen. Zidane esélyt adott Iscónak, ő pedig a pályán hálálja meg a bizalmat.

Egy felejthető 2018/2019-es idényt követően, amikor Santiago Solarinak köszönhetően szinte teljesen eltűnt a kezdőből, Isco újjászületett 2020-ban. Zinédine Zidane visszatérése jó hír volt számára, hiszen a francia mester mindig is csodálta a támadó középpályás stílusát. A kezdet kissé döcögős és kétségekkel teli volt, de az elmúlt hetekben látott teljesítményével Isco minden kételkedő hangot elhallgattatott. Az elmúlt öt bajnoki mérkőzésből négy alkalommal kezdőként lépett pályára, 271 percet játszva 2020-ban, ami a lehetséges idő 60%-a.

Isco

Ez a folyamat 2019 végén indult be, amikor a kezdőcsapat tagja volt a Mestallában a Valencia (1-1), illetve a Camp Nou-ban a Barcelona ellen (0-0). 2020 első mérkőzésén is kezdőként kapott lehetőséget a Getafe elleni mérkőzésen, ami egy 3-0 arányú győzelemmel végződött. A jó sorozat Szaúd-Arábiában folytatódott a Spanyol Szuperkupa keretein belül: Isco a Valencia elleni elődöntőben és az Atlético Madrid elleni döntőben is kezdő volt. Zidane nem nevezte minden mérkőzésen a kezdőbe a spanyolt, ezekkel a szünetekkel biztosítva kipihentségét és jó teljesítményét, illetve más játékosok játékperceit. A 27 éves középpályásnak nem jutott egy perc sem az Athletic Bilbao és a Sevilla elleni hazai mérkőzéseken, de a madridi derbin már visszakerült a kezdőbe (habár a félidőben lecserélték).

Zidane szemében Isco a csapat alappillére nagy mérkőzéseken, de mégsem fejezi be ezeket. Az aktuális idényben 12 alkalommal cserélték le, többször, mint bárki mást a keretből. A lista második helyén Karim Benzema és Fede Valverde állnak, nekik 9 alkalommal kellett a padra ülniük egy-egy találkozó végére. Az Iscóba fektetett bizalom múlt hétvégén csúcsosodott ki az El Sadarban, ahol a spanyol idénybeli legjobb teljesítményét nyújtotta. Megszerezte az egyenlítő találatot azt követően, hogy az Osasuna átvette a vezetést, és kitűnt a csapatból, mint támadó középpályás, Luka Modriccsal karöltve, akinek a kezdőcsapatban való helye szintén elég bizonytalan volt a szezon elején. A középpályás statisztikái nagyon pozitívak: habár mindössze két gólt szerzett 1068 perc alatt, folyamatosan kapaszkodik fel a ranglétrán, és már Zidane 13. legtöbbet használt játékosa ebben az idényben.

Isco

Isco célja az Európa-bajnokság
Isco utoljára 2019 júniusában ölthette magára a spanyol válogatott mezét, de most közel áll a visszatéréshez. Egészségügyi problémái miatt Roberto Moreno kihagyta a spanyol válogatott keretéből a tavalyi év őszén, a szerencse viszont ismét a málagai játékos oldalára állt Luis Enrique szövetségi kapitány visszatérésével. Az asztúriai edző mindig is csodálója volt Iscónak, aki Luis Enrique ideje alatt három Nemzetek-ligája mérkőzést is végigjátszott a négyből (az utolsó összecsapást vakbélgyulladás miatt kellett kihagynia). A márciusi válogatott kerethirdetés minden kétséget ki fog zárni Isco jövőjével kapcsolatban. A cél egyértelmű: bekerülni az Európa-bajnokságra utazó keretbe.
 

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK