Micsoda csatár ez a védő!

Sergio Ramos idénybeli hatodik bajnoki találatát szerezte meg Pamplonában. A spanyol védő az utóbbi tíz év legeredményesebb védője az öt legerősebb európai bajnokságot tekintve.

Ahogy azt már megszokhattuk tőle, Sergio Ramos az idei szezonban sem csak a védelemben, hanem a támadások befejezésében is remekel. A szögletrúgások után olyan magabiztosan mozog az ellenfelek tizenhatosán belül, mint egy felsőosztályos nebuló a grundon, aki alsóbb évesekkel került egy pályára.

Ez Pamplonában sem volt másképp, hiszen a blancók csapatkapitányának köszönhetően változott meg az eredményjelző táblán az állás 1-2-re, az első félidő egy nagyon fontos pillanatában.

A spanyol középhátvéd az elmúlt 10 évben 41 bajnoki találatot szerzett, amivel magasan kiemelkedik a mezőnyből, ami az öt legeredményesebb európai bajnokságot illeti. Ramost Naldo és Leighton Baines követi 27-27 góllal.

Védők góljai
Védők és góljaik száma a 2010/2011-es idény óta

Könyörtelen befejezésre képes, precíz fejjátéka varázsolta őt sokak képzeletében középsővédőből centerré. Ha a spanyol válogatottban szerzett góljait is figyelembe vesszük, akkor 115 találatából 61 alkalommal fejjel volt eredményes. Az idei szezonban a Real Madrid csapatában hatszor zörgette meg az ellenfelek hálóját. Három fejesgólt szerzett és háromszor lőtte be az elvállalt tizenegyest. Ez szintén a specialitásának számít, pimaszsága és rúgótechnikája sok szót érdemelne egy másik cikk keretein belül.

Sergio Ramos büntető

Ramos az idei évben a királyi gárda harmadik legeredményesebb futballistája. Az előző volt a 440. bajnoki mérkőzése habfehér színekben, ezzel pedig már megelőzte a másik spanyol védőlegendát, Hierrót is.

Bizton kijelenthetjük, hogy 2005-ben, amikor megérkezett Madridba, senki sem gondolta volna róla, hogy ilyen teljesítményre lesz képes. Nem kérdéses, hogy a Real Madrid legendájává nőtte ki magát az elmúlt 15 évben. Erről elképesztő kupagyűjteménye mellett az is árulkodik, hogy a klub örökranglistáján már csak Santillana, Casillas, Sanchís és Raúl előzi meg, a lejátszott bajnoki találkozókat illetően.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK