Mendylemma: Hogy oldjuk meg a biztos Clásico-szereplést?

Sárga a Celta ellen, vagy egyszerűen pihenés a Levante elleni meccsen?

Az utóbbi időben Ferland Mendy lett a Real Madrid első számú balhátvédje. Vele a pályán számottevően stabilabb a blancók védelme, mint ha nem játszana. 

Mendy ebben az idényben 19 alkalommal ölthette magára a fehér szerelést, összesen 1512 percet töltött a pályán, és ez alatt az idő alatt a Real Madrid mindössze nyolc gólt kapott, ezek közül a legutolsót épp az Osasuna elleni, 4-1-es győzelemmel végződő mérkőzés alkalmával. 

Mendy szerepe kulcsfontosságú ebben az új arculatú Real Madridban. A Santiago Bernabéuban megrendezésre kerülő, Barcelona elleni klasszikus közeledtével a 24 éves francia egy komoly dilemmával találja magát szemben. 

Mindössze egy sárga lap választja el az egymeccses eltiltástól, a Real Madridnak pedig két mérkőzése van hátra, mielőtt a Barcelonával találkozna: a Celta Vigo elleni hazai, illetve a Levante elleni idegenbeli mérkőzések.

Mendy

Ha Mendy összeszed egy sárgát a Celta ellen, akkor nem léphetne pályára a Levante otthonában, de cserébe Zidane rendelkezésére állna a klasszikuson. 

Az idény első El Clásicóján Mendy a kezdőcsapat tagjaként lépett pályára, és ő játszotta meg azt a labdát, amely Gareth Bale később érvénytelenített találatához vezetett. 

Casemiro precedense
Zinédine Zidane vezetőedző azonban nem támogatja a sárga lapok forszírozását az eltiltások előrehozatalának céljából, ahogy ezt láthattuk Casemiro esetében is a Camp Nouban rendezett klasszikust megelőzően. 

A brazil játékos nem erőltette a sárgát, ezért a Barcelona elleni utolsó meccsen, a Valencia ellen Zidane nem jelölte a kezdőbe őt, ezzel elkerülve egy esetleges sárga lapot.

A francia mester lehet, hogy ismét ugyanezt a stratégiát fogja alkalmazni, és Marcelót játszatja a Levante ellen, ami azt jelentené, hogy Mendy gond nélkül pályára léphet a Barcelona ellen, annak ellenére is, hogy négy sárga lap szerepel a neve mellett. 

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK