Lucas és Jović életet lehelt a „Real Madrid B-be”

A hírhedt „Real Madrid B” megítélése a múlt héten csorbát szenvedett, miután csütörtökön kiesett a a Király-kupából a Real Sociedad ellenében a Santiago Bernabéuban, de két játékos, akik nem túl gyakran szerepelnek kezdőként, vasárnap megmutatták, hogy kellően mély a keret ahhoz, hogy meglegyen a bajnoki cím.

Zinédine Zidane a kispadhoz fordult, amikor le kellett zárni az Osasuna elleni meccset. Karim Benzema és Gareth Bale helyét Luka Jović és Lucas Vázquez foglalta el a 88. és a 71. percben.

Lucas 13 játékperc után szerzett gólt, 3-1-re növelve a Real Madrid előnyét az El Sadarban, miközben Jovic mindössze 4 perccel a beállása után iratkozott fel a gólszerzők listájára, hogy beállítsa a 4-1-es végeredményt.

Jović góljával kapcsolatban a legfontosabb az, hogy önbizalmat adhat a szerb támadónak, aki Benzema árnyékában eddig nem igazán tudta gólokra váltani a rendelkezésére álló perceket.

Vini, Lucas, Jovic

Igazából az Osasuna elleni találata a második gólja volt a Real Madrid színeiben. Először a Leganés hálóját vette be még október 30-án. Az igazsághoz persze az is hozzá tartozik, hogy les címén, vagy videóbírói döntés alapján több gólját is elvették, illetve a kapufa is útját állta már lövésének.

Zidane is reménykedik abban, hogy ez a gól Jović segítségére lesz, mivel nagyon fontosnak tartja, hogy a játékos és Benzema kiegészítsék egymást, ahogy ezt a Spanyol Szuperkupában is láthattuk, ahol mindkét meccsen Jovic kezdett a 9-es pozíciójában.

Mindeközben Lucas ismét bizonyítja fontosságát Zidane számára, közeledve az idény hajrájához.

Vinícius Júnior, aki az elmúlt időszakban előrébb került a sorban, mint honfitársa, Rodrygo Goes, végül nem talált be Pamplonában, de 82. perces becserélését követően érezhető volt, hogy hozzájárult a játék képének javulásához.

A brazil szélső az idény eddigi legjobb formáját mutatja, és attól függetlenül tesz le jó teljesítményt az asztalra, hogy kezdőként vagy csereként számol vele Zidane. A gyors, erős és közvetlen Vinícius minden alkalommal veszélyt hordoz magában, ha megkapja a labdát. Pozitív hozzáállása pedig ragadós.

Zidane a „mindenkire számítok” elv gyakorlati alkalmazásával bizonyítja, hogy a Real Madrid kerete a világ egyik legjobbja, hiszen hat vagy hét olyan játékosa is van, akik nem állandó kezdők, de nyugodtan lehetnének akár azok is: Lucas, Jović, Vinícius, Rodrygo, Bale, Hazard visszatérésével pedig Isco vagy Luka Modrić.

A Real Madrid nem szűkölködik lehetőségekben, ami a kispadot illeti, ez az egy biztos.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK