Kérdőjelek Hazard visszatérése kapcsán

Eden Hazard készen áll arra, hogy visszatérjen a pályára az előttünk álló hétvégén.

A belga játékos bizonyosan fog játékperceket kapni a Celta Vigo ellen, ezzel november 26-án elszenvedett sérülése óta először léphetne pályára a Real Madrid színeiben. A támadó a sérülést megelőzően már a Real Sociedad és a Paris Saint-Germain ellen is jó teljesítményt nyújtott. Most azonban visszatérése kérdéseket vethet fel Zinédine Zidane számára, ugyanis Hazard távollétében a királyi gárda kifejezetten jól teljesített. 

Kérdés, hogy milyen hatással lesz a belga sztár visszatérése a csapatra? 

Hazard távollétében Zidane több felállást is kipróbált, így az együttes játszott a 4-5-1-es, 4-3-3-as, illetve a 4-4-2-es formációban is. Mindhárom olyan hadrend, amelybe a játékos zökkenőmentesen be tudna illeszkedni. A legvalószínűbb forgatókönyv, hogy Zidane továbbra is a 4-3-3-as felállást fogja előnyben részesíteni, amelyben Hazard a támadósor bal oldalán kaphat helyet. 

A 4-3-3-as és a 4-5-1-es hadrend esetén Vinícius szenvedheti meg a belga klasszis visszatérését, ugyanis a sérülése alatt legtöbbször ő kapott szerepet a helyén, de Gareth Bale is kevesebb játéklehetőséghez juthat. A 4-4-2-es formációban vélhetően Benzema csatártársaként számolna a francia mester Hazard-ral. Zidane szereti, ha a szélsői a védekezésből is kiveszik a részüket, így a jobb oldalon egy, a védekezéshez jobban értő játékos juthat szóhoz, hogy fenntartsa az egyensúlyt a csapatban. 

Egy másik hangsúlyos kérdés lehet Hazard és Isco egy csapatban történő szerepeltetése. Talán az Osasuna elleni mérkőzés már valamelyest ennek a kísérletezésnek a jegyében telt, bár valószínűbb, hogy a két játékos leginkább a 4-4-2-es felállásban lehet egyszerre a pályán, amikor a rombusz alakú középpályán Casemiro látná el a védekező feladatokat a centrumban. 

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK