Mendy nyerte a balhátvéd posztért vívott harcot

A MARCA újságírója, José Félix Díaz fejtette ki a véleményét a Real Madrid balhátvéd posztjáért vívott harcról. A cikkből kiderül az is, hogy miért Mendy lett az első számú jelölt erre a pozícióra.

Tavaly nyáron lehetett először azokról a pletykákról hallani, amelyek szerint Mendy közel áll ahhoz, hogy a Real Madridban folytassa pályafutását. Akkor a legtöbben a Manchester City világbajnok szélsőhátvédjére gondoltak elsőként, ám tévedtek, hiszen a kiszemelt játékos a Lyon gárdájában futballozott. Zidane teljes mértékig biztos volt benne, hogy a felnőtt válogatottban nemrég debütált Ferland Mendy lesz Marcelo tökéletes utódja a királyi gárdánál. 

A 24 éves játékosért 45 millió eurót fizettek ki a blancók. Zinédine Zidane kérésére egy olyan futballista érkezett a csapathoz, aki tehetségével és elhivatottságával képes hatalmasat lökni a Real Madrid szekerén, mikor az kisebb-nagyobb gödörbe kerül.

Az elmúlt egy évtizedben egyértelműen Marcelo volt a csapat első számú balhátvédje, ám ez nem sokkal Mendy érkezése után megváltozott. A francia játékosnak kellett egy kis idő, hogy felvegye a spanyol bajnokság ritmusát, de kitartásának és elhivatottságának köszönhetően ez mára már tökéletesen sikerült neki.

Mendy és Marcelo

Mindezek ellenére a madridisták továbbra sem tudnak lemondani Marcelóról. Ez nem meglepő, hiszen a brazil mókamester látványos támadójátéka és szemkápráztató cselei felejthetetlen emlékeket jelentenek a futballimádók számára. 

Mendy azonban stabilitást és egyensúlyt hozott a királyi gárda játékába. Sergio Ramosnak sokkal kevesebbszer kell besegítenie a bal oldalon, így a védelem közepe is masszívabbá vált. Ha mindehhez hozzátesszük Fede Valverde és Casemiro lelkiismeretes munkáját a középpályán, az eredmén az, hogy Thibaut Courtois kapuját nehezebb bevenni, mint eddig bármikor.

A Lyon korábbi futballistája ugyan kevésbé bánik jól a labdával, mint Marcelo, de fizikai erejének köszönhetően nem csak védekezésben, hanem támadásban is meg tudja lepni ellenfeleit. 

A Real Madrid mindösszesen 14 gólt kapott eddig a bajnokságban, ami a legkevesebb a legnagyobb európai bajnokságok csapatai közül. Ferland Mendy az elmúlt hat hónapban mutatott teljesítményével nem csak kritikusait hallgattatta el, de bizonyította azt is, hogy hosszú távon számolni kell majd vele a jelenlegi topfutball legjobb balhátvédjei között.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK