Egytől egyig: Osasuna – Real Madrid (1-4)

A kupából való kiesés után ezúttal a bajnokságban kellett helytállnia a Real Madridnak egy igen nehéz pályán, az El Sadarban. A csapatnak kötelező volt a 3 pont begyűjtése ahhoz, hogy továbbra győzelmi kényszerben tartsa a Barcelonát. Lássuk hát a pontokat!

Csapatok

Osasuna (6)
Nagyon bekezdtek a mérkőzés elején, teljesen megérdemelten szereztek vezetést, miközben a vendégek fejben inkább az öltözőben maradtak. Az első játékrész végére viszont kicsit leült a játékuk, ám a második félidőre megrázták magukat, így adódtak még helyzeteik, de valódi esélyük végül nem volt arra, hogy otthon tartsák a három pontot.

Real Madrid

Real Madrid (7,5)
Nagyjából 20 percig teljes káosz volt a védelem, a labdát nem sikerült megtartani, valamint a támadások a félpályánál kifulladtak. Az Osasuna magas letámadása később kicsit alábbhagyott, a Real is labdabiztosabb lett – sebességet váltott a csapat, jobban összeállt a játék, így jöttek a helyzetek is, és a félidő előtt már a fordítás is megvolt. A második játékrészre már egyértelműen uralta a meccset a gárda, egy-két gyenge pillanattól eltekintve, majd sikerült Lucasnak lezárnia a meccset, még mielőtt Jović is betalált volna. Egy igen nehéz meccsen sikerült nyernie a Real Madridnak, ezzel pedig megint sikerült nyomás alá helyezni esti meccse előtt a Barcelonát.

Játékosok

A mérkőzés embere – Isco (8,5)
A kis spanyol teljesítménye olyan hullámzó, hogy már nem lehet eldönteni, hogy most akkor milyen formában is van. A mai meccsen viszont ő volt a csapat agya, támadásban tőle jött a kreativitás, nagyon jól forgatta a labdát a két szél között. Ő mutatta be a legtöbb sikeres cselt a meccsen, de kulcsfontosságú egyenlítő találata mellett nem hagyhatjuk figyelmen kívül 2 kulcspasszát sem.

Isco

Thibaut Courtois (7)
Ezúttal is stabil teljesítmény az övé, két nagyon fontos védést is bemutatott a belga hálóőr. Jóformán az első 20 percben többet foglalkoztatták, mint a meccs további részében összesen. Lábbal még mindig nem tudja mindig hatékonyan megjátszani a játékszert, ebben kéne még kicsit fejlődnie. 

Dani Carvajal (7)
Nagy munkában volt ma is, különösen, amikor magasan, az ellenfél térfelén vett részt a letámadásokban, aminek nem egyszer labdaszerzés is lett az eredménye – 4 került a neve mellé, ami a legtöbb a csapatban. Beadásai ezúttal veszélyesek voltak, Bale fejére is sikerült odavarázsolnia a labdát, ám gól sajnos nem lett belőle. 

Raphael Varane (7,5)
Az első pár percben ő is bealudt, de utána megrázta magát és felvette a meccs ritmusát. Kulcsfontosságú mentései voltak, sebessége pedig ezúttal is nagyon jól jött, leginkább akkor, amikor utolsó emberként kellett elmennie az Osasuna támadóival. 

Ramos

Sergio Ramos (8)
A kapitány jókor, jó helyen, kis balhé után stílusosan el is némította a pamplonai közönséget. 6 tisztázás fűződik a nevéhez, ami a legtöbb a csapatban, végül pedig az irányításával sikerült egy gólon tartani az ellenfelet, ami ezúttal nagyon nehéz feladat volt. 

Ferland Mendy (8)
A francia folytatta jó formáját, egy az egyben szinte nem is lehetett megverni ezúttal sem. Labdaszerzésből, szerelésből, valamint tisztázásból is 2-2 fűződik a nevéhez, de támadásban is nagyon ígéretes megindulásokkal és ritmusváltásokkal tudott hozzájárulni a csapat játékához. Egyre inkább kezdi bejátszani magát a kezdőcsapatba. 

Casemiro (7)
Az első játékrészben ő is gyengélkedett, de utána megrázta magát a brazil. Ramosnak visszafejelt labdája a szöglet után végül vezetést eredményezett, de később kulcsfontosságú pillanatban sikerült mentenie a gólvonalról, amivel megakadályozta az Osasuna egyenlítését. 

Luka Modric (8)
A középpálya motorja volt Iscóval együtt, végigrobotolta a meccset szokás szerint. A mezőnyben kirívóan 7 kulcspasszal zárta a találkozót, de védekező munkájára is maradt energia: 2 szerelést és 2 labdaszerzést mutatott be a horvát. 

Modric

Fede Valverde (6)
Ezúttal halványabb volt az uruguayi, volt pár elszórt labdája, valamint védekezésben nem volt olyan határozott, ahogy azt megszokhattuk tőle. Egy gólpassz még ezen a rosszabb meccsén is felkerült a neve mellé, a találkozó végén Jović elé tálalt nagyszerűen.  

Gareth Bale (3)
Botrányosan gyenge. A korábban robbanékonysága és sebessége jelentette előnyét mostanra teljesen elvesztette, a védőjét rendre nem tudta megverni, jobbára csak visszafele passzolgatta a labdát, amit rengeteg alkalommal el is szórt. Azt hiszem, lassan ideje lenne elfelejteni őt, mert jelenleg sokkal hasznosabb és lelkesebb játékosok várják a lehetőséget a padon, vagy épp a lelátón.

Karim Benzema (6)
Az első félidőben nem igazán lehetett észrevenni, a társak nem tudták olyan helyzetekben megtalálni, hogy veszélyes legyen a kapura. Ahogy a csapat sebességet váltott a második játékrészre, ő is aktívabban támadta a kaput, egy gólpasszal segítette Lucast a mérkőzés végén.

Cserejátékosok

Lucas Vázquez (7)
Lucas jött, majd góljával végleg eldöntötte a 3 pont sorsát. Zidane ezúttal később, a 71. percben cserélte be Bale helyére – bár már a félidőben időszerű lett volna a walesi gyenge teljesítménye miatt -, de vele alapvetően ismét jobban működött a jobb oldal. 

Vinícius (5,5)
Bő 10 percet kapott, ezúttal nem tudott olyan nagy hatással lenni a játékra, de alapvetően ehhez kevés idő is állt a rendelkezésére.

Jovic

Luka Jovic (7)
Már csak gólja miatt is érdemes értékelni őt, már mindenki neki szurkol(t), hogy végre valahára megtörjön a jég. Játékpercekkel ezúttal sem lett elhalmozva, mindössze pár perce volt csak bizonyítani Benzema helyén, ám ezúttal ez az idő elég volt neki, hogy neve felkerüljön a gólszerzők közé. 

Edzői teljesítmény 

Zinédine Zidane (7)
A kezdővel alapvetően nem volt gond, de Bale szerepeltetését lehet, hogy lassan el kell engednie. Nála sokkal hasznosabb játékosok – Lucas, Vinícius – várják a lehetőséget, míg a walesi nem tud olyan teljesítményt mutatni, amivel érdemes lehet a kezdőcsapatbeli tagságra. Mendy és Isco szerepeltetése viszont telitalálat volt ezúttal, a kezdeti sokk után pedig sikerült felráznia a csapatot a félidőben. A cseréket ezúttal később húzta meg, bár szerintem korábban is léphetett volna a mester. Mindenesetre sikerült elhozni a 3 pontot Pamplonából, ráadásul a fordítás és a 4 rúgott gól magáért beszél. 
 

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…