Zidane: A futball csapatjáték, minden játékos egy fontos láncszem

A Real Madrid vasárnap délután 4 órakor az Osasuna vendégeként lép pályára a spanyol bajnokságban. Ma délután megtartotta Zidane szokásos mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját. A francia mester beszélt a találkozóról, a Király-kupa kiesésről, de Bale, Casemiro és Marcelo is szóba került.

A mérkőzésről

„Tudjuk, hogy mire számíthatunk. Egy kemény mérkőzés áll előttünk, nehéz környezetben, egy olyan csapat ellen, akik jól teljesítenek. Készen állunk arra, hogy mindent beleadjunk és jó teljesítményt nyújtsunk. Ez egy újabb kupadöntő lesz számunkra.”

„Nem vagyunk elégedettek a Király-kupában nyújtott játékunkkal. Mindent kielemeztünk, szerencsére most újabb három nap állt a rendelkezésünkre. Teljesen fókuszáltak vagyunk és készen állunk arra, hogy visszatérjünk a helyes útra. Nem dobhatjuk el az eddig elért eredményeinket egyetlen meccs miatt.”

Casemiro posztjáról

Azon a poszton ő az egyetlen játékosunk, aki ilyen szinten tud teljesíteni, de vannak mások is, akik jól szerepelnek abban a pozícióban. Az emberek túl sokat foglalkoznak azzal, hogy Case játszik-e, vagy sem. A futball csapatjáték, és mindenki fontos láncszem a csapatban. Pontosan tudjuk, hogy Casemiro mit tud nyújtani nekünk, de amikor nem elérhető, akkor máshogy kell felállnunk, hiszen ha túl sokat játszik, neki is problémái lehetnek.”

Hatással volt rá a kupameccs?

„Épp ellenkezőleg. Minden eddigi sajtótájékoztatón elmondtam, hogy nem nyertünk még semmit, és semmi sem változik attól, hogy elveszítettünk egy meccset. A szezon végéig küzdeni fogunk. Csakúgy, mint a játékosoknak, nekem is lesz egy mérkőzésem holnap és a jövő héten is. A dolgok folynak a maguk medrében, semmi sem változik. Mindannyian erősnek érezzük magunkat.”

A Marcelót ért kritikákról

„Ez nekem is fáj, mert ők olyan játékosok, akik a lelküket is kiteszik a pályára. Ez nem fog változni. A játékosokról és rólam is elmondható, hogy rosszul érint ez minket. Az a fontos, hogy mindent megtegyünk a pályán és a szurkolók, akik a legfontosabbak számunkra, lássák ezt. Veszítettünk, rosszul teljesítettünk és nem jutottunk tovább, de a szurkolók láthatták, hogy mindent beleadtunk. A 21 meccsből álló veretlenségi sorozatunk megszakadt, de  most azon vagyunk, hogy ismét 100%-ot nyújtsunk a pályán és megmutassuk, milyen erős társaság vagyunk. A kívülről jövő dolgok nem segítenek.”

„Marcelo is mindent beleadott legutóbb, ugyanúgy, ahogy a többiek. Ti felteszitek a kérdéseket, de tudjuk, hogy a problémák akkor jelentkeznek, ha elveszítünk egy meccset. A felállást okoljátok, ami nem volt az igazi… Ez nem fog változni, de az a fontos, hogy a játékosaim mindent beleadnak, Marcelo is így tett és a szurkolóknak értékelnie kell ezt. Ti kívülről fel vagytok jogosítva arra, hogy véleményt formáljatok és tudjuk, hogy ez hogyan működik, különösen Marcelóval és a tapasztaltabb játékosokkal.”

Marcelo

„Marcelo jó formában van. Mindenkinek lehet véleménye arról, hogy hogyan teljesít. Ő egy fontos játékos, ezt eddig is bizonyította és ezután is fogja. Továbbra is számítok rá, ahogy mindenki másra is a keretből. Isco és Modrić helyzetét is megmagyaráztátok, de nagyon nehéz 60 meccsen át jól teljesíteni, mindig ugyanazon a szinten játszani, mindig a mérkőzés legjobbjának lenni, mert a szezon során adódnak nehezebb időszakok. Ezt el kell fogadnunk és tovább kell mennünk, hiszen hosszú az út és mindenkire szükségünk van.”

Bale helyzetéről

„Mindig beszélünk bizonyos dolgokról. Nem fogom elmondani, mit mondtak a játékosaim, nem ezért vagyok itt. Igaz, hogy az utóbbi néhány alkalommal nem került be a keretbe, de mint mindig, hoznom kellett egy döntést, és kész. Holnap újabb mérkőzés vár ránk és számítok Bale-re a szezon végéig, mert ő egy olyan játékos, akiről tudjuk, hogy hasznunkra lehet. Szeretném, ha jó formában lenne,”

Arról, hogy elégedett-e Bale-lel

„Minden játékosommal elégedett vagyok. Tudom, mit akartok ezzel a kérdéssel, de ha 25 játékosra számíthat az ember, akkor valaki kimarad a keretből, ez minden. Nincsen semmi probléma: Bale tovább dolgozik, én pedig továbbra is számítok rá. A legfontosabb, hogy ő itt szeretne lenni, itt akar edzeni és küzdeni. Vannak olyan napok, amikor nem szerepel a keretben, ahogy az elmúlt néhány alkalommal is, de ez nem jelent semmit. Amiről egymás között beszélünk, az csak ránk tartozik, ami pedig a külvilágban terjed, az a külvilágban is marad. Ő a mi játékosunk és a szezon végéig számítok rá. Nincsen probléma. A szerződése továbbra is ide köti, és ahogy az ügynöke mondta, itt is szeretne maradni.”

Bale kapott egy „ébresztő” lehetőséget?”

Nem, mert végső soron én vagyok az, aki gondban van, nem pedig a játékosok. Az én munkám a nehéz, hiszen 25 játékosból kell választanom. A keret eléggé mély és erős, és ez nem fog változni. Nincs megoldás, mivel nincsen probléma sem. Számítok rá, és bár tény, hogy nem volt keretben az utóbbi néhány alkalommal, de ez nem jelent semmit. Bár úgy tűnhet, van valami probléma, de nincs, messze állunk ettől. Biztos vagyok benne, hogy Gareth sok mindent adhat nekünk a szezon végéig.”

 

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Toni Rüdiger
Tovább

A Real Sociedad elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a péntek esti bajnoki mérkőzésre. A hírek szerint Bellingham és Mendy is…