Zidane: Össze kell szednünk magunkat

A francia mester mondta el gondolatait a média képviselőinek a kupából történő kiesést követően.

„Az eredmény kifejezetten csalódást keltő, ugyanis hazai pályán veszítettük el ezt a mérkőzést. Nagyon rosszul kezdtünk, ennek nem így kellett volna történnie, még ha meg is tettünk utána mindent az utolsó sípszóig. A második félidő már sokkal jobb volt, még 4-1-nél sem adtuk fel, mentünk előre a meccs végéig. Keményen küzdöttünk, az ellenfelünk nagyon jól játszott, mi pedig nem voltunk a legjobb formánkban, különösen az első félidőben a letámadásaink alkalmával. Kimondottan szenvedtünk, ami mellé becsúsztak a védekezési hibáink is.”

„Szomorú dolog ez, ugyanis amikor veszítünk, akkor valamit rosszul csináltunk. Ezt meg kell vizsgálnunk. Eddig a mérkőzésig nagyszerűen teljesítettünk, de ez a mai egy gyenge előadás volt. Ezek a dolgok előfordulnak. Ez nem változtat azon semmit, hogy még mi áll előttünk. Azt fogjuk folytatni, amit eddig is csináltunk. Ez egy nehéz pillanat, mert a mai egy nagyon nehéz találkozó volt, különösen az első félidőben. Meg kell köszönnünk a szurkolóink támogatását, akik az egész mérkőzésen a játékosok mögött álltak. A második félidőben a szurkolásuknak hála jobban is teljesítettünk.” 

Kiesés

„Fáj. Nem bújhatunk el az igazság elől, senki sem szeret veszíteni, de egy újabb összecsapás vár ránk vasárnap, és erre fogunk koncentrálni. Össze kell szednünk magunkat, és folytatnunk kell a munkát, ugyanúgy, ahogyan eddig tettük.” 

Párhuzam a Leganés elleni vereséggel

„Nem, ez más. Ez nem ugyanaz a mérkőzés, nem ugyanaz az ellenfél. A Leganés ellen még oda-visszavágós párharcot játszottunk. Itthon nagyon rosszul játszva kaptunk ki. Ma egy nagyon jó ellenféllel néztünk szembe, de ilyen a labdarúgás, el kell fogadni, hogy vannak ilyen mérkőzések. Ismétlem, mihamarabb vissza kell térnünk a korábbi útra.”

„A keret mindig készen áll a mérkőzésre. Együtt vagyunk ebben a helyzetben, a ma esti gyenge teljesítmény volt. Sok a négy kapott gól, ez pedig fáj, de ez nem változtat semmit azon az elképzelésen, hogy rotálni fogom a csapatot. A játékosok mindig teljesítettek, ez pedig a jövőben is így lesz. Hiszek ebben a közösségben, most pedig fel kell emelnünk a fejünket, és továbbra is keményen kell dolgoznunk, mert ez a mérkőzés nem változtathat semmin.” 

A csapat összetétele

„Amikor kihirdetem a csapatot, az egy olyan együttes, amely kimegy a pályára és képes ott jól teljesíteni. Könnyű más lehetőségeket számba venni a találkozó után. Nem hinném, hogy rosszul állítottuk volna össze a kezdőtizenegyet, van a pályán egy ellenfél is, akik igazán jók voltak ma, ők szerezték az első gólt, mi pedig szenvedtünk ezt követően. Olyan hibákat követtünk el, amelyeket nem szoktunk, de ezek nem személyes dolgok. Együtt kerültünk ebbe a szituációba, együtt nyerünk, együtt veszítünk.” 

Casemiro

„Nem olyan állapotban, hogy játsszon. Voltak helyette a pályán más játékosok, nem kereshetünk kifogásokat. Mindannyian tisztában vagyunk vele, Casemiro milyen nagyszerű képességekkel rendelkezik, és hogy mit ad a csapatnak, de mások játszottak ma este.” 

A játék lelassítása a VAR által

„Ez valóban hátrányos lehet, de nem fog változni a jövőben, a játékvezetőnek meg kell várnia, hogy a fülére szóljanak, mielőtt folytatódhatna a játék. Ez nem fog megváltozni.” 

A „megszerezhetetlen” kupagyőzelem

„A dolgok így működnek a labdarúgásban. Elvesztettük ezt a kupamérkőzést, de már jön a következő találkozó, ennyi. Elveszíthettünk volna egy bajnokit, és megnyerhettük volna ezt a meccset, de így sikerült. Most már a vasárnapra és a bajnokságra kell koncentrálnunk.”  
 

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK