Beszámoló: Real Madrid – Real Sociedad (3-4): Kései ébredés, kiesés a Király-kupából

A csapat az utolsó pillanatig küzdött, hogy megfordítsa az eredményt, összességében azonban igencsak gyenge teljesítménnyel volt kénytelen idejekorán búcsút inteni a Király-kupának. A Sociedad 4-1-re is vezetett, és végül meg is szakította a Madrid 21 meccs óta tartó veretlenségi sorozatát.

A Sociedad az első kapura tartó lövéséből gólt szerzett a 22. percben, Isak lőtt a kapura, Areola kipaskolta, de éppen az érkező Ødegaard elé, aki Militãót és a kapust is becsapva lőtt a hálóba kölcsönadó klubja ellen.

A szünet előtt két lehetősége is akadt az egyenlítésre a hazaiaknak, először James tizenhatosról megeresztett lövését hárította Remiro kapus, majd Marcelo löketét is védte a 42. percben. Két perccel később Isak a kapu fölé trafált nagy helyzetben, és a madridiak fellélegezhettek.

Az 54. percben még rosszabbra fordult a királyi gárda helyzete, amikor a 49. percben még les címén góljától megfosztott Isak ezúttal tényleg a kapuba talált Barrenetxea passzát követően. A rémálomnak azonban még korántsem volt vége. Isak pár perccel később megint mattolta Areolát.

Vinícius Júnior, Real Madrid, Real Sociedad

Egészen az 59. percig kellett várni a hazaiak válaszára, mikor is Brahim passzát Marcelo váltotta gólra. A Madrid ezután felpörgött, és közel járt a következő gólhoz, Vinícius egy szólót követően tekert kicsivel a kapufa mellé. A 69. minutumban azonban minden elveszni látszott: Merino talált be a Sociedadból, ezzel a vendégek már 4-1-re mentek.

20 perc volt hátra, mikor egy beadásra Vinícius érkezett, a VAR segítségével azonban les címén érvénytelenítették a találatot. Két perccel később azonban megint Vinícius került helyzetbe a bal szélen, a labdát ügyesen középre tette, ahol Rodrygo érkezett és pattintotta a labdát a kapuba a bevetődő Nacho Monreal felett.

A végjátékban Nacho is betalált fejjel Benzema beadását követően, de mindez már túl későn történt. Hiába fogyatkozott a hosszabbításban tíz emberre a Sociedad, miután Gorosabel Vinícius buktatásáért megkapta második sárga lapját, az eredmény már nem változott. A Real Madrid újfent kiesett a Király-kupából, a Sociedad pedig ott van a legjobb négy között.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK