Mauro Brasília: Én igazi 10-esként tekintek a fiamra

Reinier édesapja az AS újságírójával beszélgetett fia Real Madridba igazolásával kapcsolatban.

Mikor szerzett tudomást először a Real Madrid érdeklődéséről?
Decemberben. Ezt megelőzően el sem tudtuk képzelni, hogy egy olyan klub, mint a Real Madrid, érdeklődne Reinier iránt. A fellegekben jártunk, amikor megtudtuk, mivel nem mindenkivel fordul elő, hogy egy ilyen nagy klub bejelentkezzen érte.

Ki tudta meg először, hogy a Real Madrid is egy lehetőség. Ön vagy a fia?
Én. Ezután azonnal beszéltünk vele telefonon, mivel épp nyaralt. Először még aggodalmaskodott, de aztán elkezdte belátni, hogy ez a legjobb dolog, ami történhetett vele.

Emlékszik a híres fotóra, ami a fiáról készült még 2018-ban a Bernabéuban?
A brazil utánpótláscsapattal volt Madridban, és megnézték a stadiont. És milyen furcsa az élet, hamarosan ő is kisétálhat a Bernabéu gyepére.

Reinier

Ön is járt ott, nem sokkal ezután.
Igen, 2019 februárjában vagy márciusában. Imádtam. José Ángel Sánchez [a klub főigazgatója – a szerk. kieg.] remekül bánt velünk. Nagyszerű élmény volt.

A Madrid hívta meg önöket?
Az ügynökünk vitt el minket, hogy megismerjük a klubot. Voltunk a PSG-nél, az Arsenalnál és a Manchester City-nél is.

Az infrastruktúra és a bánásmód alapján melyik klub tette önökre a legmélyebb benyomást?
Mindegyik klubnak remek létesítményei vannak, előremutató technológiákkal, az ott dolgozó emberek pedig nagyon értenek ahhoz, amit csinálnak. Valdebebas lenyűgöző, ahogy a City edzőközpontja is, ami olyan, mint egy kisebb város. Az Arsenalnál is rengeteg érdekességet láttunk, olyan dolgokat, amik Brazíliában még csak most kezdenek megjelenni. Európa nagy előrelépés.

Melyik európai klubnak szurkolt leginkább Reinier?
A Real Madridnak, főleg Cristiano Ronaldo érkezése óta. Zidane is egy nagyon fontos személy számára, mivel hasonló alkatúak és hasonló stílusú, elegáns a játékuk. Úgyhogy mindig a Madrid csapatát követte, nézte a meccseiket. Követett még olyan csapatokat, mint a Borussia Dortmund, Bayern München, Juventus, AC Milan. Utóbbit még most is, hiszen ott van a barátunk, Lucas Paquetá. De mindig a Real Madrid volt a kedvence.

Melyik játékoshoz akart leginkább hasonlítani gyerekként?
Kakához. Az emberek mindig azt mondták, hogy nagyon hasonló a stílusuk. Mutattam neki videókat Zidane-ról, Marco van Bastenről, Gutiról, aki szintén fenomenális játékos volt. Nagyon tetszett, amit csinált. Reinier megpróbált olyan játékosok nyomdokaiba lépni, mint Zidane és Guti. A brazilok közül pedig Ronaldo, Ronaldinho és Kaká volt a követendő példa. De felnéz a csapattársaira is a Flamengónál, például Giorgian de Arrascaetára, Bruno Henrique-re, Gabigolra…

Reinier szülei

Röviden milyen játékosként jellemezné a fiát?
Mindig támadó szellemű játékos volt, aki inkább középen játszik, mint a széleken. Inkább középpályás, mint csatár.

De a Flamengónál csak Gabigol rendelkezik jobb gólaránnyal. Gondolja, hogy végül inkább egy második csatár lesz belőle?
Én inkább középpályásként látom, 10-esként. Jorge Jesus kezei alatt nem ezen a poszton játszott, mindig rákényszerült arra, hogy előrébb játsszon, mint a támadások középpontja, ami nem a kedvenc helye. Szeret mélyebben játszani és az ellenfelek védelmével szembe kerülni.

Gyerekként milyen volt?
Későn kezdett játszani, nyolc évesen. Nem siette el. Mindig nagyon intelligens játékos volt a korához képest. Amikor minden gyerek futott a labda mögött, ő már úgy helyezkedett, hogy elérje azt. Az erősségei az intelligenciája, a helyezkedése és a játék olvasása voltak. Gyerekként néha sírt, hogy már nem akar újabb gyakorlatokat, de nagyon ügyes volt. Nagyon nyugodt gyerek volt, mindig szót fogadott a szüleinek. Itthon sosem dolgozott túl sokat. TV-t nézett, vagy a barátaival játszott az utcán.

Meséljen róla egy történetet.
2013-ban, 11 évesen érkezett meg a Flamengóhoz. Lement az első edzésre, majd amikor elhagyta a pályát, magával hozott egy papírt. Kérdeztem tőle, hogy mi ez, ő pedig elmondta, hogy a szerződéshez kell. Megkérdeztem, hogy mit kérnek, ő pedig elkezdte felolvasni. „Anyakönyvi kivonat, iskolai igazolás, személyi igazolvány és 3 x 4 fotó.” Megkérdeztem tőle, hogy hány fotó kell? Ő többször is azt válaszolta, hogy 3 x 4. Még nagyon fiatal volt, és nem tudta, hogy a 3 x 4 a fotó mérete.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK