Kroos: Nem az a típusú játékos vagyok, aki 38 éves koráig futballozik

Toni Kroos, a Real Madrid német középpályása egy német TV-műsor munkatársával beszélgetett karrierről, Real Madridról, sikeréhségről.

Hat év a Real Madridban: „Még mindig érzem, hogy mennyire különleges dolog ez. Az első naptól kezdve érzem az emberek szeretetét. Volt szerencsém ezt a pályán meghálálni nekik. Persze tudom, hogy minden meg is változhat. És persze a 3 BL-cím megnyerésének sem volt rossz hatása a megítélésemre. Az elmúlt hat évben úgy dolgoztam, hogy a klub csak jót mondhasson rólam.”

A karrierjének vége: „Mindig azt mondtam, hogy nem vagyok az a típusú játékos, aki 38 éves koráig futballozik. Még három és fél év van hátra a szerződésemből, 2023 nyaráig. Akkor már 33 éves leszek, ami pont megfelelő kor arra, hogy az ember elgondolkodjon a jövőjéről, anélkül, hogy lenne egy négy évre szóló szerződése. Ezt követően már nem fogok sokáig játszani.”

Kroos

Tervek a profi karrier vége utánra: „Mindig az volt a tervem, hogy visszatérek Németországba, de már öt és fél éve itt élünk, és nagyon élvezzük. A srácaink közül vannak, akik iskolába járnak, és hozzánk hasonlóan nagyon boldogok. Végül a gyerekek fogják meghozni a döntést. Ha boldogok, itt vannak a barátaik, akkor nehéz lesz őket ettől megfosztani. Nekem igazából mindegy. Az otthonom ott van, ahol a családom. Miután szögre akasztottam a stoplist, teljes nyugalommal maradhatok Madridban is.”

Sikeréhség: „Nem kell ezért sokat tennem, mert ha meccseket, címeket nyersz, sikeres vagy, akkor ez kialakul. Ha egyszer megízlelted a sikert, akkor újra és újra meg akarod. A legjobb példa erre a BL. Őrület, hogy háromszor egymás után megnyertük. Ott éreztük igazán a csapatban a sikeréhséget. Lehet, hogy az elmúlt pár idényben nem volt meg annyira, de ez csak lehetővé teszi, hogy észrevedd, hogy a teljesítményed visszaesett, nem vagy elég jó. Ez az éhség visszajön, és nem tudod, hogy hova jutsz általa. Nincs rá garancia, hogy újra megállás nélkül nyerjük majd a címeket, de ennek az esélye egyre nő.”

Európa-bajnokság: „Nem tartjuk magunkat esélyesnek. Őszintének kell lennünk magunkkal, és be kell látnunk, hogy sokkal nehezebb dolgunk lesz, mint korábban. Nem fogunk úgy nekiállni a tornának, hogy egy meccset akarunk megnyerni, mivel nem ilyenek vagyunk. Ennek számomra nincs semmi haszna. A célom az, hogy minden sorozatot megnyerjek, amiben szerepelek.”
 

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK