A 82-es kupacsoda története

A blancók egy percre voltak a kieséstől a Sociedad ellen, de jött Juanito.

A Real Madrid 1982-ben megnyerte a Király-kupát, de csupán egy perc választotta el őket a kieséstől az elődöntőben.

Abban az évben a Real Sociedad volt a blancók ellenfele a döntőbe jutásért folytatott harcban, a párharc első, San Sebastiánban lejátszott összecsapása után pedig 1-0-s hátrányban voltak a madridiak.

A visszavágóra a Santiago Bernabéuban került sor, ahol egészen az utolsó percig kiesésre állt a habfehér alakulat. Ekkor érkezett Juanito gólja, aminek köszönhetően hosszabbításra került sor. A Real Madrid végül büntetőpárbajban jutott tovább, a mindent eldöntő tizenegyest Ito értékesítette.

A mérkőzésre csupán két nappal azután került sor, hogy Vujadin Boškovot, akit a Kaiserslautern és a Las Palmas elleni vereségeket követően menesztettek, Luis Molowny váltotta a Real Madrid kispadján.

Juanito

„Úgy tűnik, hogy Molowny-nak szerencséje volt, de ezt a győzelmet Boškovval értük el” – mondta Juanito a találkozó után. „Ezt ne felejtsük el. A gólomat neki ajánlom.”

A Real Madrid később 2-1 arányban múlta felül a Sporting Gijón együttesét a Király-kupa döntőjében Valladolidban, az Estadio José Zorillában.

Ez a találkozó is életben tartotta a Julien Comet által 1913-ban a Real Sociedadra tett átkot, mely szerint a baszk csapat soha többet nem nyer Király-kupát. Az átok aztán 1987-ig tartott, amikor a La Real megnyerte második kupáját, az Atlético Madridot legyőzve a torna döntőjében.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK