Hazard visszatért!

Tíz hetet volt kénytelen kihagyni bokasérülése miatt Eden Hazard, most pedig minden valószínűség szerint már ott lehet a keretben csütörtökön a Real Sociedad ellen a Király-kupában.

Véget ért a várakozás. Tíz hosszú hét telt el a PSG elleni sérülése óta, Eden Hazard pedig úgy tűnik, teljesen felépült, s újra bevetésre kész. Bár a múlt hétvégi madridi derbire még nem kockáztathatták meg a játékát, a csütörtöki Király-kupa-negyeddöntőben viszont minden várakozás szerint már ott lesz a keretben a belga klasszis, s valószínűsíthetően a padról beszállva kap is majd néhány percet Zidane-tól.

Hazard még novemberben sérült meg a PSG elleni BL-döntetlen alkalmával, s akkor olybá tűnt, csupán néhány nap kihagyással kell számolnia. Az újabb vizsgálatok azonban kimutatták, hogy a belga szélső mikrotörést szenvedett a bokájában, emiatt pedig egészen máig összesen 14 találkozót kényszerült kihagyni.

Eden Hazard, Real Madrid

Ez alatt az idő alatt kihagyta élete első Clásicóját, az első hazai madridi derbijét, és a szaúd-arábiai, győzelemmel záruló szuperkupán sem vehetett részt. Most azonban talán a szezon legfontosabb szakaszában tért vissza, hiszen a madridi alakulat még mindhárom fronton versenyben van. Zidane gárdáját négy győzelem választja el a Király-kupa megnyerésétől, vezetik a bajnokságot és készülhetnek a Manchester City elleni BL-nyolcaddöntőre is. Olyan helyzet állt elő a klubnál, amelyre már régóta nem volt példa.

Hazard a PSG ellen éppen a legrosszabbkor sérült meg, amikor a kezdeti bizonytalan játék és a nyári sérülése után kezdett formába lendülni. A jelenlegi szezonban összesen 982 játékpercet kapott, ezzel pedig 15. a rangsorban, s még Gareth Balre is megelőzi őt.

Összesen 13 mérkőzésen kapott lehetőséget tavaly nyári érkezése óta, s ezeken a találkozókon mindezidáig csak egy gólt és két gólpasszt tud felmutatni. Bár a Chelsea-ben mutatott formáját eddig nem tudta elérni, a sérülése előtti játéka kétségkívül meggyőző volt, s megmutatta: a Real Madridnak létfontosságú egy váratlan húzásokra képes játékos jelenléte a pályán.

Eden Hazard, Real Madrid

A mostani hét hétfőjén Hazard már a harmadik edzését teljesítette a többiekkel Valdebebasban, miután apránként lépdelt előre a rehabilitációs ütemterv szerint. Január nagy részében egyedül edzett, s végül 30-án tért vissza társai közé. Az Atlético ellen azonban Zidane nem akart kockáztatni a szerepeltetésével, így hivatalos visszatérése minden bizonnyal csütörtökön, a Real Sociedad ellen történik majd meg.

A Real Madirdot idén sem kerülték el a sérülések, Marco Asensio hosszú hónapok óta harcképtelen, de az ő visszatérése is közeleg, s remélhetőleg a szezon legfontosabb szakaszára már a teljes keretre számíthat Zinédine Zidane. Asensio visszatérésének közeledtét jelzi az a tény is, hogy a Bayern Münchenbe kölcsönadott Odriozola helyét a keretben a spanyol középpályás vette át.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK