Gregory Dupont: A tudós, aki gépeket csinált a Real Madrid játékosaiból

Amikor Zinédine Zidane elvesztette bizalmát erőnléti edzőjében, Antonio Pintusban, felhívta Gregory Dupont-t, aki a francia válogatottat hagyta ott a Real Madrid kedvéért.

Észrevehető volt a szakember hatása a világbajnok francia válogatotton, akik annak ellenére is jobb állapotban voltak, mint a többi csapat játékosai, hogy nem sokkal a torna előtt kezdte meg velük a közös munkát. 

Mivel rendkívüli módon érdeklődik az edzésmódszerekkel való kísérletezés, kutatás iránt, szakmai berkekben megkapta a Tudós becenevet, a Real Madrid játékosai pedig McGregornak hívják.

A francia szakember szeret meghúzódni a háttérben, kerüli a médiafigyelmet. Saját magát olyan kutatónak tartja, aki a munkáját tudományos tényekre alapozza.

Dupont

„Nem előzhetsz meg minden rosszat, de elkerülheted a hibákat, elemezheted az elvégzett munkamennyiséget és a munka intenzitását, így olyan adatokra tehetsz szert, amelyek segítségével a legjobbakat tudod kihozni a sportolókból” – magyarázza.

„Mindig is össze akartam kötni a kutatást a gyakorlattal, vagyis két olyan dolgot, amelyek 15 évvel ezelőtt elindultak a saját útjukon.”

„A legjobb adatgyűjtő rendszerekre és statisztikákra van szükség, ezért is jó intézményeknek dolgozni.”

Dupont az UEFA sérülések megelőzésére létrehozott csapatának tagja, dolgozik a liverpooli Sporttudományi Egyetemnek, illetve a Francia Nemzeti Sport és Teljesítmény Intézetnek.

„Ő a legjobb az egyéni munkában, az atlétikában, táplálkozásban, mindenben, amit látható munkának nevezünk, mindenben, ami a megelőzésről, izomtömeg növelésről, adatgyűjtésről szól” – mondta Guy Stephan, Didier Deschamps jobbkeze.

Az edző bevallottan 5:30-kor kel, majd időjárási körülményektől függetlenül 35-40 kilométert kerékpározik, hogy megőrizze fizikai állapotát, ezzel pedig olyan elkötelezettségről tesz tanúbizonyságot, mint amikor feladta addigi párizsi terveit, miután Zidane Madridba hívta.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK