Trófeák célkeresztben

A Real Madrid remek formában köszöntötte a februárt, és minden sorozatban érdekelt: vezetik a bajnokságot, esélyesek a Király-kupa megnyerésére is, a Bajnokok Ligájában pedig a Manchester City vár az együttesre.

A királyi gárda szurkolói hozzászokhattak már ahhoz, hogy csapatuk a szezon második felére legalább egy sorozatnak búcsút inthet: vagy a bajnokságban halmoznak fel tetemes hátrányt, vagy a Király-kupából esnek ki. Az idei idényben azonban Zinédine Zidane együttese véget vetett a negatív szériának.

Mindenhol versenyben

A madridi derbin aratott győzelem biztosította a csapat helyét a tabella élén. Amellett, hogy a Real remekül teljesít a ligában, a kupaküzdelmekben is lehengerlő játékkal rukkoltak elő. Zidane ennek kapcsán azt nyilatkozta, hogy minden sorozat ugyanolyan fontos számukra, és mindegyikben a végsőkig küzdenek majd.

Madridban – ahol a Bajnokok Ligája mindig is elsőbbséget élvezett – eddig komoly gondot jelentett a „többfrontos háború”. Tavaly februárban a csapat hétpontos hátrányban volt a listavezető Barcelonával szemben és öt pont választotta el az Atlético Madridtól. A liga ekkor már csak messzi álomként lebegett a vezetőség szeme előtt. Az azt megelőző idényben a Leganés ejtette ki a kupából a blancókat még január végén. A kiesés után Zidane csalódottan nyilatkozott: „Ez az én hibám, én vagyok a felelős.”

Zidane

A kiesés mély benyomást tett a francia szakemberre, aki a legsikeresebb szezonjában sem tudta megnyerni a Király-kupát. A 2016-2017-es idény duplázása alkalmával a Celta Vigo jelentette a végállomást még januárban.

Az első Ancelotti óta

A 2015-2016-os kiírás katasztrófa volt hazai porondon. Ki ne emlékezne Cherysev Cádiz elleni játszatására, amikor még Rafa Benítez ült a kispadon? A spanyol edző előtt Carlo Ancelotti irányította a királyi gárdát, de a kupa rajta is kifogott, a városi rivális Atléti személyében. Igaz, az olasz szakember volt az utolsó, akinek irányítása alatt a Real mindhárom sorozatban érdekelt volt tavasszal, de ennek már hat éve.

Akkoriban a csapat a harmadik helyen állt a bajnokságban, de csak egy pont volt a hátránya a Barca-Atléti kettős mögött, a kupában pedig egészen a döntőig menetelt a gárda. A Valencia otthonában Gareth Bale emlékezetes elfutása és gólja hozta meg a jól megérdemelt győzelmet. A csapat szurkolói azóta sem tapasztalhatták meg, milyen érzés minden sorozatban nyeregben lenni a szezon második felében.

Bale vs. Bartra

A madridi együttes sorsolása kedvező a bajnokságot tekintve, Eden Hazard rövidesen ismét pályára léphet, és a csapat remek formában van. A Real Sociedad elleni kupamérkőzés ugyan nehéznek ígérkezik, de Zidane minden bizonnyal sikerrel veszi az újabb akadályt. Ezt követi egy ugyancsak kemény összecsapás a Bajnokok Ligájában, ahol Pep Guardiola és a Manchester City vár az együttesre. A szezon ezen szakaszában azonban felcsillantak a trófeák fényei, és évek óta először a Real Madrid harcba szállhat a triplázásért.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK