Rodrygo: Zidane gyakran hív az irodájába, hogy elmondja, ő mit tenne a helyemben

Rodrygo az ESPN munkatársával beszélgetett, aki a közelmúlt, valamint a jelen legaktuálisabb kérdéseit tette fel a brazil támadónak.

A Real Madrid játékosa: „Amikor meglátom az öltözőben a csapat címerét, illetve amikor ránézek a mezemre, mindig azt gondolom: ’Wow! A Real Madridnál vagyok!’. Szerintem ez a szemlélet segít abban, hogy két lábbal a földön maradjak.”

Büntető a spanyol szuperkupában: „Valójában folyamatosan érzed a nyomást. Abban a pillanatban viszont odaálltam, és végül sikerült. Kroos biztatott, elmondta, hogy szerinte sikerülne értékesítenem egy büntetőt, hiszen sokat gyakorlom őket az edzéseken. Gyakoroltam pontosan ezt a fajta büntetőt is, de az edzéseken egy picit lejjebb lőttem a labdát. A szuperkupában, amikor elrúgtam, egy kicsit megijedtem, de végül láttam, hogy a labda érinti a hálót, a szurkolók pedig ünnepeltek. Nagyon megkönnyebbültem.”

Zidane: „Nagyon barátságos személyiség, aki folyamatosan kommunikál velem, tanácsokkal segíti a munkámat. Gyakran hív az irodájába, hogy megmutassa, mit hibáztam taktikailag vagy technikailag. Elmondja azt is, hogy ő egy-egy helyzetben mit tenne, ha még mindig játszana. Rengeteget segít nekem.”

Vinícius: „Mindig emlékezni fogok az első edzésemre. Sétáltunk a pályára, és megkérdeztem, hogy ideges volt-e az első edzése előtt. Azt mondta, hogy igen, de amint a labda gurulni kezd, minden megváltozik. Vini rengeteget segített nekem a beilleszkedésben.”

Reinier: „Amikor csak lesz lehetőségem arra, hogy beszéljek vele, megpróbálok majd tanácsokat adni neki úgy, ahogy Vini nekem. Egyáltalán nem kínos dolog a Castillában játszani, hiszen sokan kezdik ott – így volt ez például Casemiro esetében is, aki most példakép a Real Madridnál.”

Debütálás a válogatottban: „Egy valóra vált álom. Úgy vélem, minden brazil gyerek, aki futballista akar lenni, arról álmodik, hogy magára öltheti ezt a mezt. Pályára lépni benne, először labdához érni ilyen nagyszerű játékosok oldalán… Ez volt az egyik legnagyobb álmom, amit sikerült valóra váltani.”

Tokiói olimpia: „A döntést meghagyom a válogatottnak és a Real Madridnak. Akárhogy is döntenek, én boldog leszek. Ha végül utazok az olimpiára, akkor örömmel képviselem majd a hazámat.”

Öt brazil a Real Madridban: „Mindannyian nevetve, örömmel éljük át az edzéseket. Sokszor mondjuk, hogy valójában James is brazil. Mindig velünk van, ahogy Modrić és Kroos is…”

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK