Ramos és Varane: Stabilitás a védelemben

A Real Madrid az aktuális szezonban nem a támadóharmadban remekel, hanem a stabil védekezésre alapozva nyeri a mérkőzéseket. Ebben kiemelkedő szerepe van a két középhátvédnek, Raphaël Varane-nak és Sergio Ramosnak, akik legjobb időszakukat élik Zidane irányítása alatt.

A blancók vezetik a spanyol bajnokságot, a kupában is talpon vannak és hamarosan megkezdik szereplésüket a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszában is. A csapat alappillére Ramos és Varane, akik José Mourinho regnálása óta nem teljesítettek ilyen jól, ha egyszerre szerepeltek a védelemben.

Újjáépítés

A Real nem veszített még mérkőzést az aktuális szezonban, amikor a francia és a spanyol alkotta a védelem tengelyét. Éder Militão oldalán azonban mindketten szenvedtek már vereséget: Varane a PSG ellen, Ramos pedig a Mallorca együttesével vívott összecsapáson. Ezt leszámítva ketten együtt 23 meccset hoztak le veretlenül minden sorozatot figyelembe véve.

Ha európai viszonylatban vizsgáljuk a védőpárosok munkáját, a vonatkozó statisztikákat figyelembe véve a liverpooli Joe Gomez – Virgil van Dijk duó 20 mérkőzésen nem szenvedett vereséget, a PSG-ben szereplő Thiago Silva – Kimpembe kettős 17 meccsen nem talált legyőzőre.

Ramos-Varane

Az állandóság a kulcsa mindennek. A madridi védelem oszlopai tavaly 11 kapott gól nélküli mérkőzést hoztak le a lehetséges 33-ból, míg legrosszabb szezonjukban, a 2014-2015-ös idényben mindössze ötször úszták meg találat nélkül – 25 mérkőzésen.

Veszélyforrás az ellenfél kapujánál

Amellett, hogy Ramos és Varane védőmunkája minden elismerést megérdemel, a páros akkor sem jön zavarba, ha a másik tizenhatosnál kell vitézkedni. Ketten összesen kilencszer zörgették meg az ellenfelek hálóját ebben az idényben, ebből Varane négy találata az igazán kiemelkedő: ez a francia hátvéd eddigi legjobb szezonja ebben a tekintetben, egyedül a teljes 2016-2017-es kiírásban tudott ennyi gólt szerezni.

Ferland Mendy és Dani Carvajal játéka szintúgy lételeme az idei stabil madridi védelemnek, hiszen mindketten remek teljesítményt tesznek le az asztalra hétről-hétre.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK