Morata nem érdemelte meg, hogy patkánynak nevezzék

A MARCA újságírójának véleménye az Atlético Madrid elleni meccsről.

Álvaro Morata jó teljesítményt nyújtott a Real Madrid ellen a Bernabéuban, a távozásának körülményei pedig nem adtak okot arra, hogy patkánynak nevezzék. Sokan voltak, akik kifütyülték az Atlético támadóját, ezzel pedig bemocskolták egy olyan stadion méltóságát, amely a sajátjaival szemben mutatott tiszteletéről ismert.

Érdekes, hogy Marcos Llorente irányába egy hangos szó sem hangzott el. De a Morata múltját figyelmen kívül hagyók megosztó bekiabálásai vagy megnyilvánulásai sem voltak hosszú életűek, és a szurkolók többsége azonnal elítélte ezeket. 

Morata

Morata lecserélése eltompította az Atlético támadójátékát a második félidőre, miközben a Real Madrid a saját változtatásainak köszönhetően átvette az irányítást. A két szélső beállítása, illetve Fede Valverde és Casemiro jelenléte a középpályán, valamint Sergio Ramos és Raphaël Varane a védelemben, Thibaut Courtois pedig a kapuban egy olyan ötágú csillagot képezett, ami bár nem mágikus, de teljesen megközelíthetetlenné teszi a Madrid kapuját. 

Ez a pentagon az új galaktikus, a jelen Cristiano Ronaldója, egy furcsa taktikai paradoxon, mivel bár egyensúlyt ad a csapatnak, ezzel egyidőben zavart is okoz a mérkőzésen az olyan ellenfelekkel szemben, akik képtelenek gólt szerezni ez ellen a fehér fal ellen. 

Zinédine Zidane semmi forradalmit nem csinál ezzel a taktikával, csupán hasznosítja a presszing, a középpályás védekezés és a labdatartásra alapuló játék előnyeit, úgy, mintha ezek felérnének egy lottónyereménnyel. Ha nem tudunk sok gólt lőni és úgy nyerni a meccseket, akkor úgy győzünk, hogy nem engedjük az ellenfelet a kapu közelébe. 

Casemiro és Zidane

Courtois nyugodt, a csapat Eden Hazard visszatérésére vár, a fiatalok pedig egyre több tapasztalatot szereznek ezen a szupersztárság felé vezető úton. 

Úgy néz ki, hogy a Getafe együttesével karöltve a Real Madrid a legmegbízhatóbb csapat a spanyol bajnokságban, ezzel szerepet cserélve a sokkal inkább egyénekre épülő Barcelonával. Ez most Lionel Messi Barcelonája? Vagy Ansu Fatié? Esetleg Marc-André ter Stegené? Vagy van olyan érv, amely Quique Setién mellett szól?

A Bajnokok Ligája 15 nap múlva visszatér, és a sorsolást követő kételkedő hangok már sehol nincsenek, mivel a Manchester City már nem tűnik egy annyira félelmetes ellenfélnek. 

Persze senki sem akarja, hogy a párharc puszta formalitás legyen. De most már az idény azon szakaszában vagyunk, ahol kulcsfontosságú az, hogy az edzők mit tudnak kezdeni a rendelkezésükre álló limitált erőforrásokkal. Mit tud nekünk mutatni José Bordalás, Javier Aguirre, Fernando Vázquez, és természetesen Zinédine Zidane?
 

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK