Jović: Egyáltalán nem vagyok elégedett az eddigi idényemmel

A Real Madrid támadója egy szerb lapnak nyilatkozott arról, hogy hogyan éli meg a jelenlegi formáját, a róla szóló pletykákat, illetve mit vár magától a következő időszakban.

Emlékszünk arra, amikor öt gólt rúgtál a Fortuna Düsseldorf ellen. Melyik volt az a pillanat, amikor rájöttél, hogy készen állsz a legnagyobb csapatokra?
Őszinte leszek. Sosem kételkedtem a képességeimben. Mindig úgy gondoltam, hogy megvan bennem a tehetség a legnagyobb dolgok elérésére, mindig hittem abban, hogy én vagyok a legjobb. Csak vártam a lehetőségre. A Benficánál nem volt meg, de a Frankfurtnál igen. És éltem is vele, mivel hittem a saját tehetségemben. Amikor elkezdtem futballozni Frankfurtban, nehéz volt, de a legfontosabb ilyenkor az, hogy higgy magadban. Néha szerencse is kell, de én boldog vagyok a Frankfurtnál megkapott lehetőség miatt. Meglátjuk, hogy mi lesz a jövőben.

Jovic

Melyik volt a kedvenc gólod?
Amelyiket kiemelném, az a Schalke ellen szerzett találatom a Német Kupa elődöntőjében. Aztán ott van a Leganés ellen szerzett gólom a Real Madrid játékosaként, mivel nem mindenkinek adatik meg, hogy gólt szerezzen a Real Madridban.

A világ legnagyobb klubja tett neked egy ajánlatot. Az akkori hírek szerint hazafelé olvastad az ezzel kapcsolatos híreket. Milyen érzés volt?
Elmondom, hogy történt. Hívott a menedzserem, elmondta, hogy ajánlatom van a Real Madridtól. Azt mondtam neki, hogy ne vicceljen velem. Újra elmondta, hogy itt van az ajánlat, és szerinte jó. Megőrültem. Kellett néhány nap, hogy felfogjam, hogy a világ legjobb csapata akar engem. Ez egy olyan klub, amelyiket nem utasíthatod vissza. Ők csak egyszer hívnak fel az életben. Nem gondolom, hogy hibás döntést hoztam volna.

Tisztában vagy azzal, hogy nagyon sok játékos számára te vagy a követendő példa, és sokan szeretnének a helyedben lenni?
Tudom. Az emberek Szerbiában sokszor negatívan beszélnek a Real Madridnál mutatott formámról, de hiszek abban, hogy meg fogom mutatni az embereknek, hogy miért vagyok itt. Azért vagyok itt, mert megvan a képességem hozzá, a gyerekek pedig hosszú évekig felnézhetnek rám, motiválni fogom őket a játékommal és a góljaimmal a Real Madrid mezében.

Aktív vagy a közösségi médiában?
Nem igazán. Csak egy Instagram profilom van. Korábban aktívabb voltam, de most csak a futballra koncentrálok, újra formába akarok lendülni, mielőtt túl késő lenne. A beilleszkedés egy nagyon nehéz szakaszában vagyok, erősebbé kell válnom.

Jovic

Zavar, amikor az emberek véleményt formálnak rólad a médiában?
Őszintén? Nem. Tiszta őrültség, amiket írnak. A legfontosabb, hogy a barátnőm, és akik ismernek, tudják az igazságot. Nem érdekel az irigy emberek véleménye. De igen, amikor megnyitom az Instagramot, az első dolog, ami szembe jön, az a magánéletemmel kapcsolatos híráradat, nem pedig a tény, hogy a Real Madrid játékosa vagyok. Szerbiának büszkének kellene lennie, hogy van egy játékosa a Real Madridban.

A Leganés ellen meglőtted az első gólodat, majd Casemirónak is adtál egy gólpasszt a Sevilla ellen. Ezzel megháláltad az edződ bizalmát?
Egyáltalán nem vagyok elégedett az idényem alakulásával, legalább is eddig. Először is azért, mert ennél tudok sokkal jobb lenni. Néha nézek videókat a YouTube-on az előző évemről, és azt kérdezem magamtól, hogy ’mi történt?’. De mind tudjuk, hogy a Real Madrid egy hatalmas klub, a játékosoknak pedig nehéz hozzászokniuk az itteni élethez. Azoknak pedig, akikért 21 évesen 60 millió eurót fizettek, még inkább. A nyomás óriási, eddig eredmények nélkül harcoltam, küzdöttem. De remélem, hogy megváltozik a helyzet.

És milyenek a madridi edzések?
A legfontosabb, hogy nem kell korán felkelni a Real Madridnál az edzések miatt. Ez sokat segít. Egész életemben álmatlanságban szenvedtem, gondom volt az alvással. Felkelek, reggelizem és megyek edzeni. Az edzés sokkal kellemesebb, mint Németországban, sokkal jobban élvezem. Utána pedig lehet tovább gyakorolni a pályán, vagy masszázst is igénybe vehetsz. A délutánok általában szabadok.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK