Egy újabb február, újabb remek teljesítmény Viníciustól

Amikor Viníciushoz kerül a labda, a Santiago Bernabéu Stadion közönsége tűkön ülve várja, hogy mihez fog kezdeni vele. Habár gólszerzésben még van hova fejlődnie, az tagadhatatlan, hogy majdnem minden labdaérintésével hozzájárul a támadások építéséhez.

Csakúgy, mint tavaly februárban, most sem lehet letörölni Vinícius arcáról a mosolyt. És annak ellenére, hogy nem a kezdőcsapat kimozdíthatatlan tagja, így is nagy hatással van a blancók játékára.  A Real Zaragoza elleni összecsapáson ő volt a habfehérek legjobb játékosa, teljesítményét pedig góllal koronázta meg, valamint az Atlético Madrid elleni derbi második félidejében is megmutatta, hogy milyen sokat számít, ha pályán van.

A 19 éves játékos nem fél a párharcoktól, ez pedig egy felbecsülhetetlen értékű tulajdonság egy labdarúgó esetében. Nagyon kevés igazán kiemelkedő cselező játékos van a futball legfelsőbb szintjén manapság, a Real Madrid szurkolói pedig szerencsésnek mondhatják magukat, hogy egyikük éppen az ő csapatukat erősíti. 

Vinícius

Minden alkalommal, amikor hozzá került a labda, káoszt teremtett vele az Atlético védelmében, és nyilvánvaló, hogy nincs az a rend, ami kordában tudná tartani Viníciust, aki Ferland Mendynek adott passzával nagyban hozzájárult a győztes gól megszületéséhez. Vinícius ezzel a mozdulattal megnyerte a Real Madridnak a derbit. 

Teljesítményét a számok is alátámasztják. A szombati derbin az ő nevéhez fűződik a legtöbb sikeres csel (7 próbálkozásból 5 alkalommal járt sikerrel), valamint ellene követték el a legtöbb szabálytalanságot is, annak ellenére, hogy mindössze 45 percet töltött a pályán. 

Az ellenfelek védői tudják, hogy muszáj megállítaniuk a brazil fenegyereket, mert ha nem, akkor elvesztek. Pontosan ez az, amit nem sikerült megtenniük Karim Benzema gólja előtt. Vinícius tudja, hogy bőven van még hova fejlődnie támadás terén, már ami a statisztikákat illeti, mégis, a Mendy-nek adott passzát úgy ünnepelte, mintha ő maga vette volna be Jan Oblak kapuját. 

A Bernabéu népe élvezi a játékát, még annak ellenére is, hogy nem sok gól fűződik a nevéhez; a madridisták továbbra is hisznek benne. Vinícius jelenleg Rodrygo Goes és Gareth Bale előtt szerepel Zidane terveiben, ez pedig nagyon jól jön neki, mivel Eden Hazard nemsokára visszatér sérüléséből.
 

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK