A mérföldkövek derbije

Az Atlético Madrid elleni derbit követően Zinédine Zidane és játékosai, Sergio Ramos és Federico Valverdé a győzelem mellett a saját sikereikre is koccinthattak, miután a francia mester győzelmeket, míg a spanyol és az uruguayi pályára lépéseket tekintve ért mérföldkőhöz.

Zidane a harmadik legeredményesebb a Real Madrid eddigi edzői közül

A francia szakember 129. győzelmével Mourinhot előzte meg és lépett fel a dobogó harmadik fokára. Előtte helyezkedik el a ranglistán a 133 sikeresen vívott összecsapást magáénak tudó Vicente del Bosque és a 357 párbajt nyerő Miguel Muñoz.

200201_zidane

Zinédine Zidane 2016 január 9-én debütált a csapat edzőjeként, a Deportivo ellen aratott 5-0-ás siker alkalmával. Azóta 3 Bajnokok Ligáját, 2 klubvilágbajnokságot, 2 UEFA-Szuperkupát, 1 bajnokságot és 2 Spanyol Szuperkupát helyezett el a klub vitrinjébe. Az irányítása alatt lejátszott 192 tétmérkőzések 67.1%-át nyerte meg a csapat, nem kevesebb mint 2,4-es gólátlagot produkálva.

Legtöbb pályára lépés madridi derbin

A pálya széléről irányító kapitány mellett a védelem szívében játszó kapitány is mérföldkőhöz ért, miután 15. szezonjában 42. alkalommal állt szembe a városi riválissal, és beérte az ebből a szempontból rekordtartó Gentót és Sanchíst.

200201_ramos

A 42 pályára lépés sorozatokra bontva a következőképp oszlik meg: bajnokság (25), Király-kupa (7), Bajnokok Ligája (6), Spanyol Szuperkupa (3) és UEFA-Szuperkupa (1). Ramos a két csapat egymás ellen lejátszott Bajnokok Ligája-döntőiben gólt szerzett, melyekkel hozzásegítette a blancókat a La Décima és a La Undécima megnyeréséhez. Ezek mellett még 2 gólt szerzett a Király-kupában és egyet-egyet a bajnokságban és az UEFA-Szuperkupán.

Ötödik legtöbb bajnoki

Viszont nem csak a rekordbeállításnak örülhet a spanyol, hiszen Sergio Ramosnak az Atlético elleni ütközet már a 439 bajnoki meccse volt a Real Madridban, amivel beérte a legendás Fernando Hierrót. Előttük már csak olyan legendák foglalnak helyet, mint Santillana (461), Casillas (510), Sanchís (523) és Raúl (550).

50. mérkőzését játszotta Federico Valverde

Az uruguayi játékos minden sorozatot figyelembe véve 50. alkalommal lépett pályára a Real Madrid színeiben. Ezekből 33-at meg is nyert a csapat.

200201_valverde

A 2018. október 23-án, a Bernabéuban lejátszott 2-1-es sikert hozó, Viktoria Plzeň elleni debütáló mérkőzése óta, magáénak tudhat egy klubvilágbajnoki és egy Spanyol Szuperkupa-címet is.

Az 50 mérkőzése 33 bajonoki, 8 Bajnokok Ligája, 7 Király-kupa és 2 Spanyol Szuperkupa összecsapásból jön össze. Az aktuális idényben már 25 meccsen húzta magára a mezt, ezekből 18-on kezdőként lépett pályára. Az első csapatban eddig 2 gólt szerzett, egyet az Éibar és egyet a Real Sociedad ellen.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK